[]

kitap tavsiyesi

merhabalar,

bir arkadaşa kitap almak istiyorum. kendisi oldukça muhafazakar. nasıl bir kitap olsa sanki böyle siddartha tarzı mı olsa karar veremiyorum. simyacı ve siddarthayı çok önceden okumuştum. biraz mistik kitaplar. sizce olur mu?
böyle sanırım istiyorum ki biraz farklı açılardan düşünceleri okusun.. ifade etmekte zorlanıyorum. simyacı çok basit siddartha da ağır mı kaçar ne dersiniz?

 
mantıku’t tayr’ı alın bence, aradığınız türde bir kitap olduğuna eminim. ben okudum ve çok etkilendim.

not: muhafazakar değilim.
  • vedatchilipeppers  (14.12.17 00:02:02) 
Amak'ı hayal


  • Amaranta ursula  (14.12.17 00:02:25) 
@ 6 kere uçtum, aslında kendisi mevlevizme yaklaşımının negatif olduğunu belirtmişt.


  • gaea  (14.12.17 00:08:56) 
Tatar çölü


  • EasyTiger  (14.12.17 00:12:41) 
Siddarthada sorgulama ve arayış var. O yüzden sevmeyebilir. Farklı görüş diyorsanız o zaman olabilir derim. İyi kitap bence.

Simyacıyı birkaç kez başlamama rağmen bitiremedim, bilmiyorum.
  • EasyTiger  (14.12.17 00:19:32) 
Ali Ural - Posta Kutusundaki Mızıka.

Bu kitabı çok beğenmiştim. Tanımlamam eksik kaçabilir ama hep yapısıyla hem de içeriğiyle oldukça dolu bir kitaptı. Bazı konularda tefekküre, bazı konularda dostluğa, bazı konularda ise vefa, fedakarlık gibi konulara değiniyor yer yer realist, yer yer sembolik ifadelerle. Referans olarak ateist arkadaşımı veriyorum. Çünkü o bana önermişti.
  • m e b  (14.12.17 00:24:28) 
Seyyid kutup - yoldaki isaretler


  • dilemma of subscribtionability  (14.12.17 01:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.