[]

neden bu kadar ölücüyüz

merhaba spartaküs'ün baldızları ve kayınçoları
elimde bir tane elektronik koleksiyon eşyası var.
biraz niş bir ürün. ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın peşinde koştuğu, ihtiyaç duyduğu bir şey değil doğal olarak. bunu arayan, almak isteyen ne olduğunu bilerek arıyor, alıyor.
neyse şimdi konumuza gelelim.
aynı cihazın aynı/benzer kondisyonda olanlarının yurt dışı satış fiyatları vergisi, gümrüğü hariç 120$ ile başlıyor.
ben bu cihaza artık ilgimi kaybettiğim için ve evde de yeterince yığıntı olduğu için satayım dedim.
demez olaydım. keşke çiçin'e lan alayınızın amk diye dalıp çok güzel şişlenseydim de bunları yaşamaydım.
250 lira yazdım. detaylı fotoğraflarını ekledim, detaylı ayrıntılarını verdim.
haftada bir iki kişi arıyor, mesaj atıyor. içerikler şöyle;
100 olur mu?
cennet papağını ile takas olur mu?
x sitesindenden (%10 komisyon alıyor site) 150 liraya kargo dahil olur mu?
neden 250 başka yerde 100e gördüm. - git oradan al mk o zaman -
beğenmezsem iade edebilir miyim?
3 ay sonraya 500 çekim var çok sağlam uygun mu?
bebek yürüteci + üstü nakit.
bugün yarın holosko artı bir miktar para teklifi de gelecek sanıyorum.
lan niye böyle ya. herkeste olan, herkesin kullandığı bi şey satsam anlayacağım belki ama bebek yürüteci ne alaka aq ya kafayı yiyecem iki fazlalıktan kurtulucam diye.
en son gideyim çöpe atayım bari dedim sonra içime sinmedi yazık olacak onca tarihe diye vazgeçtim.
koleksiyon ürünü, her türlü yabancı piyasadan daha uygun. yerli piyasada zaten pek yok ama olanlarla da aynı seviyede.
hayır bi de satmıyorum iyi günler deyince niye diyorlar lan niyesi mi var bunun napıcam ben bebek yürütecini.

 
Ben benzer durumdaydim. Yurt disi fiyatindan satmak icin ilana koydum bir elektronik urunu (zaten hediye gelmisti), Turkiye fiyatindan %30 ucuza sifir satmama ragmen abuk subuk teklifler yagdi.

Ben de vazgectim satmaktan :)
  • crown  (13.12.17 22:54:26) 
adam onu senden ucuza alıp üzerine kar koyarak satmanın peşinde, yoksa o kafadaki tiplerin dediğin kadar niş bir ürünle alakası ne olacak. üzülecek kafa takacak bir durum yok ortada, komisyonculuk kolay yoldan para kazanmak isteyen şark kurnazlarının ana geçim kaynağı bu memlekette. kulağını gözünü kapatıp ürünü cidden isteyecek birilerini bekleyebilirsin. satış esnasında alıcının ürünle cidden ilgili olduğunu anlayacak sorular sorabilir ya da o tarz ürünlere ait satış gruplarına bakabilirsin.
ürününe hitap ediyorsa şöyle bir grup var, alım-satım yaptım, cidden sadece amacına hizmet ediyor.
www.facebook.com
  • Bruce  (13.12.17 22:56:49 ~ 22:57:24) 
harbiden millet feci yüzsüz lan. ben de "olmaz" dediğimde en sinir olduğum şey "niye" sorusu oluyor.

500'e koy "400 olmaz mı?" diye mesajlar geliyor. "demek 400'e koysam gidecek." diyorsun bu sefer "300 olmaz mı?" diye mesajlar geliyor.

adamın birine çok az kullanılmış çekyat sattım öğrenciyken. kabul etti, almaya geldi, önceden anlaşmışız facebook sayfasından olmuş-bitmiş... bu sefer kapıda başladı "-20 tl olur mu?" diye. o ara çok eşya satıyordum ve bunu diyen birkaç kişiyle daha karşılaştım.

bir de yine bu eşyayı almaya gelenlerden bazılarının "ikramın olur mu?" sorusunu önce "püsküğüt-çay falan istiyor herhalde." diye düşündüm ama onlar da indirim istiyormuş.

yahu ben öyle çok erdemli, übermensch bir insan değilim ama bir sende-bende yok böyle şeyler. millet ölücü amk.

edit: bazen eşya almaya gelenlere ufak-tefek sıfır eşyalar da veriyordum hediye babında, öküzlerin dediği "koy oraya" oluyordu. ne bir teşekkür, ne bir minnet...
  • ya ben lan neyse  (13.12.17 23:15:20 ~ 23:16:54) 
bi de aynı çekyat'ı 2 farklı açıdan çekip koyduğum fotoğrafa "2'si mi 150?" diye mesajlar geliyodu hashahaha.


  • ya ben lan neyse  (13.12.17 23:21:23) 
buzdolabı, çamaşır makinası, vestiyer; 4'ü tekli, biri 3'lü koltuk takımı, iki adet tek kişilik yatak, 3 çekmece iki kapaklı komodin, elektrikli soba, fırın, bir adet sofa, 3 adet tekli sandalye ve 4'lü sehpa için ikinci elcilerin verdiği fiyat: 150 tl!

sadece bir tekli koltuğu 125 tl'ye sattım. taş gibi; akşap işlemeli, kumaşı tertemiz... geri kalanların bir kısmını maltepe belediyesi gelip aldı. fırına netten biri talip oldu ona verdim. kalanları da inşaatçılar götürdü herhalde.

benden öce 3,5 yıl boş duran ev, ben içindeyken 3 ay olmadan kentsel dönüşüm nedeniyle yıkıma girdi. o arada ne eşyamı taşıyacak ev bulabildim ve ne de buna gücüm vardı.

ilanlara saçmasapan teklifler geliyordu hep. tek tek ya da toplu birçok defa kriz geçirmeme neden olan teklifler!..

görmezden geleceksin, sileceksin, engelleyeceksin, cevap vermeyeceksin.
  • runagain  (14.12.17 06:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.