[]

Devletin Bitcoin gelirine el koymasi / Sebepsiz zenginleşme

Arkadasimin 2010 yilindan bu gune sahip oldugu 8 bitcoini var. Vaktiyle 10 dolar seviyesindeyken aldigi.

Bunu sattigi takdirde asagi yukari 500bin civari bir paraya sahip olacak kesinti ve komisyonlar sonrasi.
Banka ya da maliye cikip demeyecek mi bu gune kadar hesabin 50bin TL dahi gormemisken nerden geldi bu para, neyin parasi diye? Bunu nasil aciklayip kanitlayabiliriz?

 
demiycek aslında. ülkeye para girsin de nası olursa olsun derdindeler. hatta bir yasa çıkarmışlardı yastık altından paraları çıkarın, yurtdışından getirin valla nedir ne değildir sormayacağız diye.


  • orpheus  (13.12.17 21:02:43) 
imkanı varsa 3-4 farklı hesaba çıkartsın. çok çok güvendiği insanların hesabına. ayrıca elini çabuk tutarsa da iyi olur yoksa bu gidişle btc'yi de vergi kapsamına alacaklar.


  • tanrinin kudret eli  (13.12.17 21:14:55) 
yavaş yavaş satıp getirsin parça parça ne olacak ki?


  • idexo  (13.12.17 21:41:54) 
yurtdışında bir hesaba aktarıp gidip çekip gelsin.

hazır maliye bitcoin gelirlerini vergilendirmeye çalışırken mal gibi türkiye'de hesaba para çekmenin lüzumu yok.
  • babilbaligi  (14.12.17 10:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.