[]

Araç kiralama da dikkat edilmesi gereken şeyler?

Gençler haftaya 2 gün izmire gidicem araca ihtiyacım var. kiralarken bir sürü seçenek çıkıyor mini hasar ek sigorta vs hangileri olmazsa olmaz?
birde en rahat firma hangisi? garenta, enterprise, avis, hertz,budget?



 
Kendine güvenemiyorsan (şansına da güvenemiyorsan) mini hasar veya daha kapsamlı bir sigorta pakedi alman yararına. Tamponu/aynayı sürttün, öndekine hafifçe bindirdin hiç tutanakla vs. uğraşmadan hallediyorsun o şekilde.

Aracı alırken elemanla birlikte her tarafına bak ve onun görmediği veya bilerek atladığı (önceki müşterinin yediği boku bildiği halde dönüşte sana kilitlemek için o kusuru yokmuş gibi sayabiliyorlar) şeyleri kiralama belgesine not tuttur.

Bunların dışında saydıklarının hepsi kurumsal tabir ettiğimiz ve çoğunluğun mutlu olduğu firmalar. He şubeden şubeye bile fark ediyor kendi aralarında bile. Ben Enterprise'la kiralıyorum sürekli, şu ana kadar büyük bi yanlışları olmadı, olur gibi olduğunda da memnun etmek için uğraştılar, ilgilendiler en azından.
  • chicha  (13.12.17 11:19:45) 
Mahalle arası çomarlardan kiralama
Full kasko yaptır en fazla 20-30 fark verirsin
En küçük çiziği bile teslim formuna yazdır
Her taraftan onlarca fotoğraf çek
Yağına suyuna lastiklerine bak
Başkasına verme
  • insomnia  (13.12.17 12:59:32) 
kiralamanın en başında sorun yaşamıyorsan eğer findeks sorgulaması yapmayan bir firma gerek sana. hertz, garenta ve sixt istiyorlar. enterprise istemiyor. en son ankara'da enterprise'tan araba kiralamıştım. eleman aracın minik hasarlarını kontrol etti (jant kapağı yoktu mesela bir tane). fakat aracın lastik basınç sensörünün arızalı olduğunu söylememişti. bir telaşlandık ilk önce de bize gelişi böyleymiş. arabayı teslim ederken hatırlattım. sorunsuzca depozitoyu ödedim.

dizel renault + manuel vites + ortalama bir şöför isen epey de ekonomik seyahat ediyorsun.

bu arada çoğu firma depoyu dolu istiyor. deponun nereden doldurulduğu da önemli değil. adnan menderes havaalanı'ndan arabayı kiralayacaksan hava teknik okulları lojmanları ve metro gross market'e gelmeden mercanlar'ın shell'i var.

enterprise'tan memnun kalmıştım ankara'da tekrar belirteyim.
  • rain when i die  (13.12.17 13:07:48) 
Ben hep Garenta'dan kiralıyorum Ankara'da, hiç sorun yaşamadım. Ekstra herhangi bir şey satın almadım ama sürüşünüze çok güvenmiyorsanız full kasko gibi bir şey vardı, o alınabilir.

Araç olarak dizel otomatik Seat Leon tercih ediyorum. Garenta'dakiler epey donanımlı ve yakıt olarak çok iyi bir araç.

Edit: Bu arada Vodafone Red'e Budget'ta bazı araçlarda %50 indirim var diyor. Turkcell'in de Garenta ile anlaşması vardı yanlış hatırlamıyorsam. Onları da değerlendirip daha ucuza kiralayabilirsiniz belki.
  • kayranin kedisi  (13.12.17 14:13:13 ~ 14:15:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.