[]

ufak bir excel sorusu

mhmtt 1
mhmtt 1
mhmtt 2
ahmtt 1
ahmtt 1
ahmtt 3

şimdi mhmtt ve ahmtt gibi farklı yazılardan bir sürü var. hepsinin karşısında 1 olmalı eğer farklı bir şey geliyorsa (2, 3 gibi) onu tespit etmem gerekiyor. nasıl yapabilirim bunu ?

yani diyelim ki 3242. satırda hsynn'in karşısında 1 gelmemiş 3 gelmiş, tak diye çıkarayım bir formül yazıp. bilemiyorum açıklayıcı oldu mu

teşekkürler şimdiden

 
Filtre?
Data dan ilgili sütuna filtre koyup 1 olmayanları listeleyin

  • kisa  (12.12.17 23:24:10) 
evet filtre neden olmasin?
olmazsa vlookup(duseyara)

  • imnotsureabout  (12.12.17 23:30:31) 
Pardon açıklayıcı eksik açıklamışım
mhmtt 2
mhmtt 2
mhmtt 2

olanlar da ok. ama nerde biri farklı geliyorsa onu bulmaya çalışıyorum o yüzden filtre koyamıyorum. hepsi mhmtt 2 ise sorun yok yani. ama mhmtt 5 geldiyse onu görmeliyim.

vlookup la nasıl yapılır bilemedim. daha açıklayıcı yazabilir misin
  • mhmtt  (12.12.17 23:49:19) 
diyelim 5 mhmt var karşılıkalrı hepsinin 3 ise hepsinin ok. 5'ten 1 inin karşılığı 2 ise göster onu bana.


  • mhmtt  (12.12.17 23:52:03) 
Şunu yapın
3 kolona =a1+b1 ya da a1&b1 emin değilim şimdi, yazın. Bu iki kolonun birleşmiş hali olur
Yani ahhhh3 haline gelir. Sonra c yi siralayip bakabilirsiniz. Ya sa countif ile 1 olanları suzersiniz. Tam olarak çözüm bu değil ama yol gösterebilir.
  • kisa  (13.12.17 00:00:50) 
Baska bir sheet'de hangi kelimenin karsisina hangi sayi gelmesi gerekiyorsa ona gore mapping yapin. Yani mehmet 1 olacaksa a1'e metmet, b1'e 1 yazin. Ahmet'in karsisina normal sartlarda 2 gelmesi gerekiyorsa a2'ye ahmet, b2'ye 2 yazin. Bu sekilde listenizi kelimeler ve normalde karsisina gelmesi gereken rakamlar olacak sekilde tamamlayin. Sonra datanizin oldugu sheet'e gelin ve vlookup ile islemi gerceklestirin. Orijinal datanizdaki isimlerin/kelimelerin oldugu sutunu, yeni olusturdugunuz sheetteki datanin isimlerin/kelimelerinin oldugu sutunda arayacak, bulursa yeni sheetteki rakamlarin oldugu surundaki degerleri getirecek sekilde formulu yazin. Eger formulu dogru kullandiysaniz orijinal datanizda a sutununda isimler, b sutununda orijinal datadaki rakamlar, c sutununda ise vlookup ile sizin mappingden okuttugunuz rakamlar olmali. D sutununa gelip =b1=c1 formulunu yazarsaniz ve tum dataya ayni formulu calistirirsaniz true olanlar b sutununda halihazirda zaten dogru gelmis rakamlar, false olanlar b sutununda olmasi gerekenden farkli gelmis olan satirlar.


  • unionall  (13.12.17 01:48:18) 
Sütunu seç ctrl f yap 2 veya 3 yaz hepsi gelir

Sütunu kelime ile filtrele. içerir seçeneğini seçip 2 veya 3 yaz 1siz bir liste olur elinde.
  • freetakilir  (13.12.17 08:27:30) 
Cevap elbette pivot table. Atıyorsunuz pivota hepsini bir kerede kabak gibi görüyorsunuz. Peki nasıl oluyor? Şöyle;

Diyelim ki A sütununda mhmtt'lar var. Yanındaki B sütununda da 1-2 işte artık her ne ise. A ve B sütununun tamamını seçiyorsunuz. Sonra da sırasıyla klavyede, alt+N+V+T tuşlarına basıyorsunuz (aynı anda basmak zorunda değilsiniz.Bu sırayla basın yeter) çıkan kutuya ok diyorsunuz. Ahanda karşınızda Pivot Table. Sağ tarafta bir kutu açıldı. Ordan mhmtt'ların bulunduğu başlığı mous ile tutup, Row Labels kutusuna sürükleyip bırakın. Ardından da diğer değerlerin bulunduğu başlığı onun altına sürükleyip bırakın.

Şimdi, A kolonundaki bütün mahmutları, ahmetleri tekilleştirmiş olduk. Altına da karşılık gelenleri attık ki, aynı mahmuta birden fazla değer geliyorsa görebilelim. Şimdi son olarak tabloyu kolay anlaşılabilecek hale sokmak kaldı. Sırayla şunları yapıyorsunuz;

Üstteki excel menüsünden Disegn-->Report Layout--> Show in Tabular Form dedikten sonra yine aynı yerdeki subtotals başlığından --> Do Not Show Subtotals tıklayın.

Şimdi tablo cıncık gibi önünüzde. Mahmutlar, ahmetler dizili. Eğer mahmuta birden fazla değer denk geliyorsa hemen karşısında neyin denk geldiğini de görebiliyorsunuz.

Karışık gibi geliyor olabilir ama şunu yapmak sadece 5 saniye sürüyor alıştığınızda. Deneyin, rahat edin. Bu arada Pivot table 'ı da bi inceleyin. Hayat kalitenizi arttırır.
  • sarap dumani  (13.12.17 09:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.