[]

Öğretmen karı sevdası

karı derken kadın eş demek istiyorum. argodaki karı değil.

neden herkes öğretmen eş istiyor? neden doktor, memur, avukat değil? böyle bir eğilim gördüm çoğunlukta. tatili çok, diyeyse ev hanımı olsun? yok para kazansın, diyeyse doktor olsun? yok farketmez, diyeyse neden öğretmen?


 
Hem para kazansin hem calisma saatleri belli olsun hem de tatili cok olsun diyedir.


  • crown  (12.12.17 22:23:46) 
Hem para kazansın hem de ev hanımı kadar rahat olsun diye.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (12.12.17 22:24:10) 
Tatili cok, bana da gelir işimi yapar mantığı var kaynanalarda. Ev hanımı arayan kaldı mı? En az çalışma ile en iyi para kazanmayı tercih ediyor herkes. Ortalama bir memura göre öğretmen daha ideal.
Hemşire hariç diğer saydığın meslekler statü olarak daha yüksek olarak algılanıyor toplumda.

  • cabiday  (12.12.17 22:25:28) 
Öyle bir sevda mı var yahu? Hiç bana denk gelmedi herhalde.

Tatiller, garanti meslek, eskiden nispeten saygın olması, bir de ben ev tutarken öğretmenim diye kirada indirim yaptı biri -ki mantığı ben bile çözemedim açıkçası, sanırım pislik işlerde gözümüz olmaz, düzgün insanlarız falan diye. Bilemiyorum.
  • sopiro  (12.12.17 22:25:55) 
Ben doktor karı varken öğretmenin suratına bile bakmam
Bence bizim ülkemizde en güvenilir meslek tipi öietmenlik akarı kokarı nöbeti yok

  • benaslindayohum  (12.12.17 22:30:23) 
Ben istemiyorum. Öğretmenleri genelde sıkıcı bulurum. Ben mühendis adayıyım. Eşim de mühendis olsun isterim en kötü. Doktor, avukat falan da istemem. Alanlarımız benzer olsun. Kariyer anlamında beraber ilerleyelim isterim. Öğretmen isteyen bence biraz da maaşından istiyor olabilir. Öğretmenler fena kazanmıyor.


  • dissendium  (12.12.17 22:30:40 ~ 22:39:18) 
Bana da tercih dönemi öğretmen ol evladım diyordu aile büyükleri. Bunun yanında cici meslek olarak eczacı ol diplomanı kirala yat evde evladım. Her şey bu kadar kolay çünkü :))

Sebeplerine gelince, eve geliş saatin belli, günün yarısı senin, maaşı kadın için iyi, ileride çocuğunu da okutursun gibi şeyler diyorlar genelde. Sonra ingilizce öğretmenliği olabilir aslında ya diye okul müdürüyle konuşmuştum. Olma boşver köpek gibi çalıştırıyorum ben öğretmenleri bak böyle böyle dedi vazgeçtim direkt.
  • jazzabel  (12.12.17 23:01:39) 
Calisma saatleri az ve tatil cok. Cocuk olursa rahat rahat bakar. Hem para da kazaniyor. Daha ne olsun (!)


  • rusyalı kozmonot  (12.12.17 23:37:24) 
erkegim ama, karı ne arkadaş
eş desene

  • herhaltibiliyoring  (13.12.17 00:11:41) 
böyle bir şey var evet. ben de öğretmen bir eşim olsun isterdim.


  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (13.12.17 00:15:30) 
illa işi/mesleği (şu) olsun diye düşünmedim ben hiç ama öyle bir eğilim var evet. nedenini yazmış arkadaşlar. artı bir diyorum.

bence sözelcilerle sayısalcılar çok iyi anlaşamıyor. kafa/düşünme yapıları farklı oluyor genelde. bu bir genelleme ve doğru da değil, bütün genellemeler gibi.
  • runagain  (13.12.17 05:15:35) 
öğretmen olsun tabi ya, ruhu genç olur en azından :) validenin etkisi midir bilmem ama annesi öğretmen olan erkeklerde öğretmen eş adayı isteği daha fazla oluyor.

Ama olacaksa dil, Türkçe, müzik, beden eğitimi gibi dersler olsun bari.

Öğretmen adaylarım yeşillendirebilir :D
  • Northern Mariner  (13.12.17 06:40:37) 
yıllardır maruz kaldığım olay. durum şöyle;

-yarım gün çalışıyor
-haftasonu tatil
-15 tatil
-3 ay yaz tatili
-kar tatili
-resmi tatiller
-bayram tailleri
-rapor alıp kolayca işe gitmeme
-4k mayış

e daha ne olsun bu kadar az çalışıp bu kadar da para kazanıyorsa. evine de bakar, çocuk doğurur bakar, eve para da getiriyor, kocasına karılık da yapar! mantık bundan ibaret.
  • dedim ben sana  (13.12.17 13:25:42 ~ 13:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.