[]

İphone en sağlıklı şekilde nasıl şarj edilmeli ?

Araştırmalarıma göre %20 nin altına düşürmeden telefonu şarj edin diyorlar ve en az %80 e kadar doldurun diyorlar, bunun tam tersini diyenler falan da var. Kafam karıştı açıkcası.

Tabi ki o kurallara her zaman uyulamaz ama merak ettim en zararsız şekilde nasıl şarj edilmeli ?


 
Bu tarz şeylere takılırsan işin içinden çıkamazsın. 10-20 arası şarja tak dolunca çıkar, bu kadar basit. Ben son 1 senedir şarj da çok kullandım oyun film vs hala şarj durumum çok iyi.


  • lana del rey  (12.12.17 22:17:51) 
Boyle bisiler var.

www.apple.com
  • duptıs  (12.12.17 22:39:04) 
Neler denedim neler. Hepsi hikaye. En son salla pati şarja sok çıkar yapar hale geliyorsunuz. 1-1,5 sene sonra şarj tutmamaya başlıyor çünkü. Kendinizi boşa yormayın bence. Çok kafa takılmalık mezvu değil.


  • gonion  (12.12.17 23:43:20) 
pil teknolojisi ilerledi, yaygın bilgilerin çoğu işe yaramıyor hatta zarar veriyor (tamamen bitirmek, tamamen şarj etmek gibi). bugün pilin ömründen en çok yiyen şey, %0'a kadar düşürmek.

sadece apple telefon için değil genel kural %40-%80 arası gezmek en uzun ömür veriyor diye okumuştum.
  • celeron 300a  (13.12.17 00:33:34 ~ 00:34:19) 
Hiçbir şey yapmaya gerek yok, batarya denen şeyin belli bir ömrü var ve o ömrün üstüne çıkamaz. Ama Apple bu konuda iyi bir marka, yani kolay kolay ölmez Iphone bataryası. En azından modası geçmeden ölmez.

Zaten Apple zor sökülen bir cihaz da değil değiştirilir zamanı gelince.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.12.17 01:51:02) 
Orijinal şarj aleti dışında şarj kullanma, Apple hatta kılıfla da şarj etmeyin diyor.

Cycle olarak 500 kere tam şarj kapasitesi var. Bunu %20’de veya %50‘de şarj etmen çok fark ettirmiyor. En sağlıklısı yine de tamamen boşaltıp, tamamen doldurmak. Kullanım süresini ciddi şekilde uzatıyor.
  • osmanyueksel  (13.12.17 10:32:41) 
osman kullanıcısının söylediği neredeyse her şey yanlış.


  • celeron 300a  (14.12.17 11:56:30 ~ 11:56:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.