[]

chrome neden javayı desteklemiyor?

Merhaba, müşteri kaybetmiyor mu böyle? Yani desteklememesinin nedeni ne? Güvvenlik mi? Yani bir çok uygulama java istiyor sayfalar, oyunlar... Chrome ben oynamıyorum diyor. Neden?




 
java bitti diye biliyorum ben o yüzden olabilir.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.12.17 18:38:47) 
guvenlik. dedigin oyunlar 2005 civarinda yazilmistir buyuk ihtimal. HTML5de pek cok sey yabilabiliyor, 2017 de java ve flashe yer yok.


  • eksimtrak  (12.12.17 18:40:28) 
guvenlik nedeniyle. browserlar genelde kapali kutu gibi calisirlar, yani icinde calistirdiklari ve farkli kisiler tarafindan yazilan kodlar genelde isletim sistemi kaynaklarina, yani dosya sistemine erisemezler. Ornegin bir web gelistirici yazdigi kod ile chrome uzerinden seni bilgisayarindaki bir dosyayi goremez, degistiremez. Eger degistirilebilseydi girdigin web sitesinden bilgisyara virus girme durumu olurdu.

Java appletler browserlara entegre calisir, ama bir taraftan da isletim sistemi kaynaklarina erisebilir. bir java applet ile kotu niyetli bir yazilimci her ne kadar guvenlik onlemi alinsa da dosya sistemine erisebilir, bir sekilde o guvenlik gecilebilir. Tum bunlar nedeniyle boyle bir riski almak yerine chrome gibi browser gelistiricileri o kapiyi tamamen kapatip, bu tarz guvenlik risklerine hic girmememei tercih ediyorlar. yani guvenlik aciklari ile ugrasmaktansa komple o ozelligi silmek daha mantikli geliyor.

Bu bahsedilen "java appletler", java dili degil ikisini karistirmamak lazim. "java appletler" yani 90li yillardan kalan java ekosisteminin eski bir parcasi. java dilinin kendisi hala dunyanin en populer dillerinden biri. google, facebook, turkcell gibi buyuk sistemlerin arkasinda java dili calisiyor, android telefonlarin uygulamalari java ile yaziliyor. Java ile Java appletleri karistirmamak lazim !
  • emrahday  (12.12.17 18:45:18 ~ 18:50:32) 
adres çubuğundaki http, https nin solundaki yere basarsanız (güvenli, güvenli değil yazar) sayfa özelinde javayı etkin hale getirebilirsiniz


  • yokky  (12.12.17 20:38:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.