[]

motzart zurtzart gibi isimlerin parça adlarının karısıklığının sebebi nedir?

mesela
Mozart Symphony #40 in G Minor, K 550 - 1. Molto Allegro
nedir simdi bu
desin ki molto allegro veya senfoni 40
g minor c minor falan filan sonra k 550 bu nedir seri numarası gibi? simdi parçanın adını kısaltsam daha 40 tane molto allegro vardır onun icin merak ediorum nedir bunlar die

 
sadece şu k 550 olayı için söyliyim, diğerleri hakkında yanlış bişey söyleyebilirim çünkü. o seri numarası gibi bişey denebilir sanırım evet. mesela bach için; (bkz: bwv)


  • tepedeki psychedelic adam  (07.02.10 23:43:29) 
oha diyebilir miyim izninizle?


  • neira  (07.02.10 23:52:18) 
(bkz: köchel verzeichnis)
(bkz: kv)

orneginizdeki

"40" mozartin senfonilerinden kirkincisi oldugunu gosterir.

"g minor" , bu senfoninin sol minor tonda yazildigini gosterir.

"k 550" (ustteki verdigim bakinizlarin ilk entrysinde aciklanmis guzelce sozluk.sourtimes.org )

"1. molto allegro" yazmasinin sebebi ise o elinizdeki parcanin, eserin birinci bolumu olan molto allegro bolumu olmasidir. molto allegro zaten hem muzik terimi olarak kullanilmakla birlikte senfonilerde bolum olarak da o sekilde adlandirilabilir. (bkz: allegro molto)
  • la traviata  (08.02.10 00:00:55 ~ 00:05:43) 
ne çok ayrıntılı ve besteli bir müzik türüymüş arkadaş bu. yani ben molto allegroyu parçanın adı zannediyordum. :(


  • neira  (08.02.10 00:05:15) 
şöyle söyleyeyim. Mozart Senfoni numara 40 (yani bundan önce 39 adet daha yazmış senfoni olarak), G Minör (bu senfoninin tonu sol minör), K550 (Köchel 550 *) - 1. Molto Allegro (1. bölüm oldukça hızlı)

* Köchel: Mozart,hayatı boyunca yüzlerce eser yazmıştır.ve sandığınız üzere her eser, bir öncekinin bitmesinin hemen ardından bestelenmesi başlanmamaktadır.yani bir senfonisinin çalışmasına başlar, belli bir yere gelir, sıkılır araya bir tane arya yazar.tekrar senfoniye döner çalışır çalışır haftalarca sonra araya birden başka bir kman konçertosunun ilk teması gelir. oturur onu da yazar, bitirmeden aryaya geri döner, bir arya daha yazar; sonra belki bir operasının konusu kafasında belirir, otururt onu çizikirir sonra senfonisine döner vs vs vs. takdir edersiniz ki 1. 2. 3. diye yazılması çok güç eserler ortaya koymuştur zaman dilimine bakıldığında. Köchel ise, Mozart dönemi yaşamış, onun eserlerini kronolojik olarak sıraya koymuş bir besteci veya müzik bilimcidir. Bach eserleri için Bwv geçerlidir. yani Bach-Werke-Verzeichnis (Bach Works Catalogue,Bach eser kataloğu) Onun dışındaki tüm bestecilerde ortak bir değer olan Opus vardır. opus 1 opus 2 gibisine numaralandırılır. opusun bir insa isminden türeyip türemediğini bilmiyorum.
  • jeanluc  (08.02.10 00:13:12) 
güneş anlaşalım arkadaşım... kompozisyon, keman ile ilintili olanları ben yanıtlayayım; sen şanla ilgili olanları yanıtla :D

pişti oluoruz...
  • jeanluc  (08.02.10 00:14:36) 
ahah hakkaten.
bu soru teknik anlamda senin alanina girerdi ama klavyesi hizli olan kazandi :)

  • la traviata  (08.02.10 00:16:15) 
ben bunu sırf mp3e ne ad vericeğimi anlayabilmek adına sordum. ve 40th symphony koydum bu bana yeter arkadas :)))) bilgiler icin tesekkür ederim güneş ve ulaş beyler hanımlar:)


  • neira  (08.02.10 00:27:11) 
en azindan mozart 40th - 1st part falan diyeydiniz.

hanim yok bi de aramizda. rica ederiz efendim.
  • la traviata  (08.02.10 00:34:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.