[]

Bu ders çekimleri neyle güzel oluyor?

Selamlar,

Online bir ders hazırlamak istiyorum. Kurgu programı biliyorum, materyal ders planı hazır. slaytları videoda yanıma koymayı öğrendim, giriş çıkış yapmak gibi tatlı aksiyonlar da bende.

Şimdi kaldı çekim.

Peki ben Coursera, Edx gibi sitelerdeki dersleri aynı kalitede neyle çekerim? Görüntü, ışık ve ses işlerini optimum bütçe ile nasıl çözerim?

Elimde bir iPhone, bir MacBook Air, bir dandik telefon, bir 12 megapiksel fotoğraf makinası, iki tane de minik fotoğraf makinası var, bunlar iş görür mü?

Aksiyon kamerası mı alsam, neyle çeksem nasıl etsem ben bu dersleri?

Teşekkürler.

P.s. ışık gibi şeyler için yerim var, maksat sonuç güzel olsun. istediğiniz kadar detaylı şey önerebilirsiniz.

 
görmez. elinde odaklaması kuvvetli bir makina olması şart. yoksa tam işlemin ortasında bir şey anlatırken vs görüntü bulanıklaşır bütün emeğin de çöpe gider. odaklaması iyi olan bir makina alıp bu işe girişirsen daha "profesyonel" bir içerik üretebilirsin.

tabi bir diğer etken de ışık. bunun için softbox kullanabilirsin. ne kadar ve hangi boyutta kullanacağın sana kalmış.

bir de mikrofon tabi.
  • fakirpislik06  (12.12.17 14:05:51 ~ 14:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.