[]

Kuaförler karşısında hukuk çaresiz mi?

Geçenlerde dip boyası için kuaföre gittim. Kuaför çok üsteledi farklı bir şeyler yapayım diye, ben de saçımın yıpranmasını istemediğimi, spor yaptığım için her gün yıkamak durumunda olduğunu ve yıpranmamasını istediğimi söyledim. Kuaför de saçımı boyayıp bakım yapacağını ve bundan sonra fönsüz bile saçımın bakımlı duracağını söyledi. Akşam 10 gibi bu iş bitti (bakım yetişmedi), saçım biraz tuhaf görünse de gün ışığında ve yıkadıktan sonra asıl halini görürüm diye çıktım. 600 tl ödedim boya ve yaptırmadığım bakım için.

Ertesi sabah uyandığımda fönün etkisinin geçmesiyle saçımın rezil bir hal aldığını farkettim. Banyoya girdiğimde saçım lastik gibi sünüyordu, koparak elimde kaldı kayda değer bir kısmı. Bu arada İstanbul'a gidip gelmek zorunda kaldım iş nedeniyle. Geldiğimde kuaföre gittim ve saçımı yaktıklarını söyledim, kuafördekiler de sahibi gelince ileteceklerini söylediler; ancak ne benden herhangi bir özür dilendi ne para iadesi alabildim (almadığım bakım hizmetinin ücretini bile iade etmek yerine ancak orada işlem yaptırdıkça düşeceklerini belirttiler). Bu durumdan dolayı saçımı kısacık kestirmek zorunda kaldım (140 lira da ona verdim) ve kısa saçtan nefret eden bir insanım. Saçımın eski haline dönmesi yıllar alacak. Olay çıkarıp, bağırıp çağırabilecek yapıda bir insan değilim ama bu olay nedeniyle çok üzülüyorum. Yapılabilecek bir şey yok mu?

Edit: Saçım zaten açık renkti, kuaför dipleri doğallaştırıp tonunu düzelteceğim dedi. Açılması için herhangi bir talebim olmadı, hatta istersen tamamen koyu bir renge boyayalım, açarsan yıpranmaz mı bile dedim. Öncesi sonrası ekledim.

 
geçmiş olsun.
gerçekten üzüldüm.
benim bu konuda fikrim şu: birincisi 600 liralık bir boya yapıldıysa sanıyorum koyu bir renkten açık bir renge geçtiniz ya da ombre yaptırdınız, dolayısıyla oryal kullanıldı ve saçınız yandı. daha önceki boyanız da koyu renk olduğundan oryal saçtan o rengi çıkarmakta zorlandı. o yüzden bu işlemler de ardarda yapılınca yandı.

Bu noktada kuaförünüz sizi uyarmalıydı veya saçı açarken olaplex ürünleri kullanmalıydı ya da düşük volümlü oksidan kullanmalıydı, bu konuda kuaförünüz hatalı. hem de baya hatalı. üstelik yapmadıkları bakımın parasını almak ve geri vermemek de bildiğiniz yanlış. bu konuda belki şikayet edilebilir.

Bir de şu var ama, eğer kuaför size saçınızın açılacağını söylediyse ve siz de kabul ettiyseniz birazcık zararı bekliyor olmalıydınız zaten. gerçi tahminimce bu kadar zarar beklemiyordunuz. kimse beklemez. haklısınız travmatik bir süreç.

normalde yaptığı hatayı bi şekilde telafi etmeye çalışması lazımdı. kuaförler odası falan var mıdır bilmiyorum var ise belki oralara şikayet edilebilir.
  • interview with the vampire  (12.12.17 13:06:13) 
Yapmadığı bakımın parasını nasıl aldı? Verirken siz o paraya bakımın da dahil olduğunu bilmiyor muydunuz?

Bunlar da önemli sorular çünkü eğer biliyorduysanız gönüllü şekilde vermişsiniz en başta anlamına gelir.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (12.12.17 13:26:03) 
gelen editin üzerine: o zaman size eksik bilgi verilmiş işlemleri detaylıca açıklamalıydı. bir de saçınız zaten yıpranmış olduğu için daha dikkatli davranılmalıydı.
kesinlikle kuaförler odasına falan şikayet edin. www.ikkmo.org.tr

ama yaptırmadığınız bakımın parasını neden aldıklarını anlayamadım ben
  • interview with the vampire  (12.12.17 13:34:51) 
Yapmadığı bakımın parasını alma nedeni saat geç oldu, yarın gelirsin bakımını yaparızdı (Sürekli dip boyasına ve föne gittiğim yer). Ancak ertesi gün gittiğimde saçımı yakan çocuk izinliydi. O zaman başkası yapsın bakımı çünkü saçım çok kötü durumda dedim, diğer çalışanlar biz sorumluluk almak istemiyoruz saçınız zaten yanmış dedi. Öyle olunca o zaman para iadesi yapın çünkü yarın Ankara'ya gideceğim, orada yaptırırım dedim. Onun için sormamız gerekiyor, siz dönünce konuşalım dediler. Dönünce de fön paranızdan düşelime getirdiler.


  • kayranin kedisi  (12.12.17 13:39:04) 
kuaförler odasına şikayette bulunun +1
bir de bardağın dolu tarafından bakıyorum; kısa saç uzundan fersah fersah iyi. size de çok yakışmış, üzülmeyin.

  • evde liyakat kalmamis  (12.12.17 13:41:43) 
bence şikayet etseniz bile saç görüntüsü göreceli olduğu için pek bir şey çıkmaz. somut bir şey olarak ne sunacaksanız ki, yukardaki fotoyu sunarsanız ben hakim olsam kısa daha güzel olmuş diye düşünürüm belki de.


  • for day to break  (12.12.17 13:57:48 ~ 13:58:15) 
Saçın dokusu bozuldu; eskiden yumuşak ve parlaktı, şu an naylon gibi ve mat, fönsüz kullanamıyorum. Banyo yaparken elinizde avuç avuç saç kalması yeterince somut bir zarar değil mi? Ben sırf saçım yıpranmasın diye yazın afrika örgüsüyle gezdim 3 ay. Şu an hem mecburen kısa hem de eskisi kadar sağlıklı değil.


  • kayranin kedisi  (12.12.17 14:03:57) 
bir de size şu ürünü tavsiye ederim: www.trendyol.com

saçın dokusunu düzeltiyor. ben 3 haftadır kullanıyorum. mucize resmen.
  • interview with the vampire  (12.12.17 14:16:52) 
geçmiş olsun.

hayır çaresiz falan değil. saçınızı istemediğiniz bir şekilde bu hale getiren kuaförden tazminat talep edebilirsiniz.

şurada yapılmışı var: www.turkhukuksitesi.com
  • fakirpislik06  (12.12.17 14:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.