[]

Toprak ve Kuzey isimleri nasıl sizce?

Hiç tanımıyorsunuz o kişileri ve ismini görüyorsunuz ismi Toprak yada Kuzey ne düşünüyorsunuz? Sizde nasıl bir çağrışım yapıyor yada ne gibi bir yargı yaratıyor?




 
90larda büyüyen nesil olduğumdan Toprak ismi bana Toprak Sergen'i çağrıştırıyor ve hoş bir isim olduğunu düşünüyorum.
Kuzey ismini de seviyorum, ama ister istemez bir cep telefonunu parmağının ucuyla tutan Kıvanç Tatlıtuğ çağrışımı da oluyor tabii.

  • sopiro  (11.12.17 19:54:28) 
Ya aslında isim üzerinden çağrışım yapmak, düşünce oluşturmak hiç yaptığım bir şey değil. Biri özellikle sormazsa asla aklıma gelecek bir şey de değil sanırım.
Öte yandan bu durumda, sorulduğu için söyleyeyim, karşımdakinin yaşına bağlı. İsmini gördüğüm yer kreş listesiyse farklı, akademisyen listesiyse farklı düşünürüm.

Eğer 0~10 yaş ise orta sınıf tipik Türk ailesi profili.

30+'ysa orta-üst/burjuva aile kökenli olduğu aklıma gelir herhalde.

Ama tabii ki hiçbir ehemmiyeti yok bu söylediklerimin; zira isim üzerinden fikir edinmek çok tuhaf ya, temelsizliğin dik alası.
  • g man  (11.12.17 19:54:41) 
Türkiyenin gerçeklerinden habersiz umrunda olmayan, maddi durumu iyi, yazın kesinkez sahil şeridine inip kokteylini içen cnbc-e den vaz geçemeyen bir tip aklıma geliyor. Bedelli askerliği gözlüyor da olabilir.


  • 1adam  (11.12.17 20:12:38) 
Kuzey, Karadenizli, hatta Trabzonlu yaramaz bir çocuk. Toprak da silik biri. Hayatı boyunca "toprağaaam" gibi esprilere maruz kalabilir. İkisini de çocuğuma koymam.


  • dissendium  (11.12.17 20:29:56) 
kötü isimler.
özellikle toprak.

  • alt4y  (11.12.17 20:36:20) 
Toprak çok hoş bir isim bence. Kuzey nedense itici geliyor biraz.


  • ms brownstone  (11.12.17 21:40:46) 
Kuzey ismini severim ama Toprak ismini ben çok itici buluyorum. Ölümü çağrıştırıyor bana :/


  • anneboleyn  (11.12.17 21:43:43) 
ikisi de merak uyandırıcı. ikisi kardeş olsa üçüncü çocuğun adı aras mı derdim. 30+ için karizmatik isim ama 30 öncesi yaş için karizmatikliği kalmadı bence .


  • part time pollyanna  (11.12.17 21:55:18 ~ 21:55:42) 
toprak da, kuzey de güzel isimler bence. ama kuzey daha bir güzel sanki.

yavşaklık, adam olmayanda, isminde değil.

yakın zamanda çocuğu olan iki arkadaşımdan biri "çayan", diğeri "berkin" koydu oğullarının adını.
  • runagain  (12.12.17 06:18:16) 
isim gibi gelmiyor nedense.


  • eindaclub  (12.12.17 10:22:30) 
erkek olduklarini dusunurum.


  • jimicik  (12.12.17 10:46:00) 
ikisi de söyleniş olarak çok sert isimler. sanki büyüyünce asabi ya da maço tipler olurlar gibi. şu an çocuk olduklarına eminim, özellikle de kuzey kesin bebek daha :)


  • istanbul kanatlarimin altinda  (12.12.17 11:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.