[]

Havaalanına pasaportlarla ilgili nereye arayacağım?

Daha önce konu açmıştım, Rusya vatandaşı arkadaşım geçici pasaportla ülkesine dönecek ama şimdi gitmeden önce bir havaalanına telefon açmak istiyoruz. Geçici pasaport kağıt benzeri bir şey, sorun çıkarırlar mı diye endişe ediyoruz.

Tam olarak bu konularla ilgili nereyi aramamız lazım?


 
havalimanı polis şubeyi aranman lazım ulaşmak çok zor ben açtıklarını görmedim.


  • mikahakkinen  (11.12.17 16:26:45) 
birss önce bir arkadaş apart daire ilanı vardı atatürk havalimanında çalışıyorum diyordu, belki yardımcı olur :)


  • oscar  (11.12.17 16:28:55) 
ülkesine dönene kimse dur gitme demez, konsolosluktan alınan geçici belgelerle çıkış yapabilir, sadece 5-10 dakika teyit etmek için bekletebilirler.

geçici pasaportlara siz alışık değilsiniz ama pasaport şube her gün onlarca aynı işlemi yapıyor. içiniz rahat olacaksa çıkış yapacağınız havalimanının pasaport bürosuna telefon açın.
  • ada meltemi  (11.12.17 16:29:42) 
geçici pasaport öyle bir şey zaten. ülkesine gideceği için problem yaşamaz. illa arayacağız derseniz havalimanı polisini arayın ama tüm memurlarda olduğu gibi telefon sesi onlara da ninni gibi geliyor. ulaşabileceğinizi sanmam.

ülkenin konsolosluğunun size verdiği belgenin doğruluğunu telefonla sorgulamaya çalışmanız da çok mantıklı gelmedi bana. telefonda tamam dedikten sonra tam giderken sorun çıkarsalar ne yapacaksınız?
  • nrmnm  (11.12.17 16:34:17) 
Elinde geçici pasaport varsa bir sıkıntı olmaz. Tr'den çıkarken bir sıkıntı olmaz, Rusya'ya gittiğinde oranın polisleri kontrol ederler.

Ben yurt dışında pasaportumu kaybettim. Türk konsolosluğuna gittim, bana geçici pasaprot verdiler. O pasaportla dönüş uçağıma bindim, soran eden olmadı.

Türkiye'ye geldiğimde ise pasaport kontrol sırasına girmeden polislerin odasına yönlendirildim. Orada geçici pasaportumu teslim alıp bana ülkeye giriş kağıdı verdiler. İşlem bu kadar.
  • peggy  (11.12.17 17:02:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.