[]

Parfüm orijinal mi? (Trendyol)

Merhaba,

Birkaç gün önce Trendyol'dan parfüm satın aldım. Az önce elime ulaştı. Ambalajı, kutusu gayet düzgün, şişedeki ve kutudaki seri numaraları tutuyor. Ancak parfüm şişesinin içinde sigara külüne benzer (sigara külü değil ama) parçalar var. 4-5 tane toz gibi. Bu parfümün orijinal olmadığını gösterir mi?

Teşekkürler.

 
checkcosmetic.net/ den kontrol edin


  • lcha  (11.12.17 15:19:07) 
malesef evet...


  • eksimeksi  (11.12.17 15:21:50) 
Bahsettiğiniz siteden kontrol ettiğimde sanırım üretim tarihi olan tarih çıkıyor. Farklı bir siteden daha kontrol ettim, yani çıkıyor üretim tarihi, ama anlamadım. Orijinal mi acaba?


  • yalnizliktan devren kiralik  (11.12.17 15:28:04) 
Parfümün adını söyleyebilir misiniz?
Bazı niche parfümlerin içeriğinde katı partiküller olabiliyor.

  • elf of darkness  (11.12.17 15:43:17 ~ 15:44:08) 
İlginiz için çok teşekkür ederim @elf of darkness,

Paco Rabanne Olympea, EDP 80 ml.

Umarım dediğiniz gibidir, çok üzüleceğim yoksa :(
  • yalnizliktan devren kiralik  (11.12.17 15:49:40) 
Bu, bahsettiğim parfüm değilmiş.

checkcosmetic de işe yaramayabilir.
Çünkü bazen her parfüm için tamamen farklı batch code yapmıyorlar.
Geçenlerde Le Male aldım, 71611 gibi bir batch kodu vardı, yanlışlıkla 71011 girdim ve başka bir tarih verdi. 7000x şeklinde artarak giden bir adlandırma yaptıklarını anladım. Bunu bilen birisi taklidini yapabilir.
  • elf of darkness  (11.12.17 16:02:58 ~ 16:03:53) 
ben yanılıyor olabilirim ama, genelde mantığı şu şekilde kuruyorum.

Şimdi bu trendyol en son battı mı çıktımı ne oldu birşeyler oldu ama; bu tür kişilerin değil de kurumların satış yaptığı firmalar; yani hepsiburada'nın eski hali, markafoni, trendyol, teknosa v.s gibi firmalar sahte ya da kaçak mal satma riskini göze alamazlar diye düşünüyorum.

Bunun yerine bunlar ucuz ürün sattıkları için, uygun şartlarda saklanmamış - uzun süre bekletilmiş ürünleri satabilirler. Ama bunlarda bence orijinaldir. bu konuda elle tutulur bi' şikayette ben hiç rastlamadım çünkü.
  • mete kudur  (11.12.17 16:12:21) 
Aslında şişede leke ya da ambalajda sorun olsa çok önemsemezdim. Ama parfümün kendisinde parçacıklar olması garip geldi. Sonuçta açılıp kapanan bir şey değil bunun kapağı. Dolum esnasında böyle bir hatayı da bu markanın yapacağını sanmıyorum, bilemedim bakalım artık. Biten parfümü Tekin Acar'dan almıştım, onla kıyasladım kokusunda sorun yok gibi, aynı.

Ne yapalım, kısmet diyip geçelim :)
  • yalnizliktan devren kiralik  (11.12.17 16:21:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.