[]

diplomasi: hastanede engel atlama ve tetkik koparma ipucu verir misiniz?

-bence bende x olabilir, x'in varlığı veya yokluğu için kesin teşhis adına baştan aşağı gereken tüm testleri istiyorum,

gibisinden tartışan değil, talepte bulunan bir şey deme niyetim var. doktorun 5 dakikalık muhakemesine falan da kalmak istemiyorum zira bu zamana kadar üsye hastalıklarını normalde yaşanandan çok daha ağır yaşamışsam ve anormal bir şeyden şüphelenilmemişse, ekstra hiçbir soru sorulmadan hemen ilaç yazılmışsa buna hakkım olmalı.

kendime koyduğum teşhisi iki doktor kabul etmezken üçüncüsünün kamera görüntüsüyle doğruladığı durumları da yaşadım yani. artistliğe hiçbir şekilde gelemeyeceğim, bazı doktorlar bir insanın kendi vücudunda bir şeyin anormal gittiğini anlayabildiğini kabul etmek istemiyorlar.

doktor tarafından yanıltılmış üstüne üstlük bu olurken kabaca davranılmış olanlarınız varsa dediğimi anlar. lütfen tartışma olmasın, okuyup gıcık olan doktor varsa cevap vermeden geçebilir, bu bir genelleme olmayıp önlem almaya ihtiyaç duyuracak bir deneyimdir sadece. zaten soruma hastalar cevap verirse daha iyi olur.

bir doktorun doktorluğunun sorgulandığını falan zannettiği bir moda girmesini engellemek için nasıl bir prosedür izlemeli de bir an evvel olaya girişebilmeli?

x hastalığına ilişkin en karakteristik, ayırt edici semptomu çok sık yaşamamama rağmen -ama yaşıyorum-, süreğen bir derdimmiş gibi anlatsam doktor zokayı yer de testi ister mi? çok mu yanlış olur etik olarak?
başka aklınıza gelen bir şey var mı? (bir iki kere doğrudan tetkik isteğinde bulunmuştum ama kötü sonuçlanmıştı)

 
gir güvendiğin bir özel hastaneye. "bana şununla ilgili tüm tahlilleri yapın" dediğin anda seni sırtlarında taşımaya başlarlar zaten.


  • nrmnm  (11.12.17 14:22:32) 
@raydingoz:

zekanızı kendinize saklasaydınız ortalama düşmeyecekti ihih yani saklamaya çalışmadınız demiyorum, eminim denemişsinizdir.

ya başıma ne gelmesin istiyorsam önden uyarıyorum, tam da o geliyor pes ya.

gocunan tıpçılar içlerinden gocunsunlar.

zaten ne hastası olduğumu da sormadım. sivri esprilere girişirken soruya da cevap verseydiniz bari.

gerizekalı doktorlar yüzünden kulağımda delik olduğunu 3. kez aynı şikayetle doktora gidince öğrendim. çok tatlı doktorlar hipokondriyak olduğumu sanarak rahatlıyorlardı gün içinde. ben olmasam naparlardı, acaba.

aynı şekilde burnumdaki deviasyon ve sol burun deliğinin iyice derininde et olduğunu da öğrendim. önceki bilmem kaç tane doktora göre, yukarı sokmaya erindiklerinden lanet kameraları, hiçbir sorun yoktu.

özel ve devlet hastaneleri dahil.

o nedenle allah aşkına cevap vermemeniz rica edilince denilene uyun. doktorsunuz diye hatadan muaf değilsiniz. başka tarafa. sinirim tepemde zaten.
  • godoşu beklerken  (11.12.17 15:13:31 ~ 15:14:11) 
ya burada hasta olan sizsiniz bence. ne zamandan beri wireless teşhis koymaya başladınız?


ne sanıyorsunuz ya kendinizi? ben siz kendinizi bir şey sanacaksınız diye bir tedaviyi alabilmek için 3-4 doktor dolaşmak ve birkaç yıl mahvetmek ve o sırada sorunu ilerletmek mi zorundayım?

kitaba tıpa tıp uymakmış. siz teşhis koyar, muayeneler yaparken sizi de denetleyen doktorlar olsa keşke.

olmuş şeyler üstüne sağlıklı korku paranoya değildir, her şeye teşhis koyuyorsunuz, kendinizinki eksik kaldı.

size sorduğum soruya cevap vermeyecekseniz rica ediyorum yazmayın, taciz artık bu.
  • godoşu beklerken  (11.12.17 15:49:06) 
@hayırsız: çok geçmiş olsun. işte departman departman süründürülmek, zaman harcatmak, bir dooktorun gerekli gördüğü testi diğerinin talep bile etmemesi ve teşhisin o tetkikten gelmesi, öykü bile almamak, söylerken susturulmak, vs...

ya sanki dünyada hata yapılmayan bir meslek varmış gibi turist gibi tepki vermiyorlar mı, benim dedem yanlış teşhis yüzünden on yıl almaması gereken bir kalp ilacını aldığı için böbrek iflasına geç müdahale yapıldığından ölmüş, biz de kitaba uyuyoruz! yaka silktim artık, yemin ediyorum. hastalardan azıcık saygı görmek isteyen insan bunu yapmaz. devletin sağlık politikalarındaki iğrençlik ayrı bir konu, bu bambaşka bir şey.

neyse. aynen. benim derdim zaten şu zamana kadar tetkikler bana hep verildiği, ben talep ederek yaptıramadığım için bu işin benim akıl edemediğğim bir yolu olabilir mi diye düşünmeye başladım. çünkü bunu yapabilenler var.
  • godoşu beklerken  (11.12.17 16:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.