[]

lastik ebat sorusu

orjinal lastik ebatları 195/55/16 olan araca 205/65/16 lastik takılır mı?




 
ikisi arasında çok büyük çap farkı oluyor kanımca

buradan hesaplayabilirsin

tiresize.com

astra h'larda 195/65/15 ve 205/55/16 seçenekleri vardır ve bunların arasında toplam çap olarak sadece -0.4% fark var.

halbuki sende +8.6%'lık fark olacak.
  • rain when i die  (11.12.17 12:58:49) 
arabadaki orjinal ebatları takmanız lazım(sofor kapısında yazıyordur). diğer türlü muayeneden geçmez. araç marka model yılı gibi bilgileri ile internetten de bulabilirsiniz.


  • c1b2k3  (11.12.17 14:01:03) 
istersen daha büyüğünüde takabilirsin ama araba kafayı yer
orjinal ebattan daha büyük takarsan lastiğin dönme çapıda değişir
yani sen örnek veriyorum 70le giderken daha büyük lastik taktığında 75 le gidersin ama kadranda 70i görürsün hızdan ceza yersin sürekli
bi de ne gerek var daha büyük takasın
fabrika çıkışı neyse ondan şaşma
  • coldnick  (11.12.17 15:41:14) 
195/557r16lara 205 takılabiliyor. vizede sıkıntı olmaz. 195 ara ölçü olduğu için biraz daha pahalı ancak araç yakıt tüketimi açısından kapıda yazanı takmak daha iyidir.
araç otomatik mi?

  • mikahakkinen  (11.12.17 16:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.