[]

dövizle askerlik ödemesi

selamlar.

konsolosluktan randevu aldım önümüzdeki haftaya. sitelerinde diyor ki:

“Dövizle Askerlik harç miktarı 1072 İsviçre Frangı'dır. Bu miktar 2017 yılı için geçerlidir. Ödeme Başkonsolosluğumuzda yapılmamaktadır. BaşkonsolosluğumuzdanalınacakÖdeme Belgesi ile birlikte, hesabınızın bulunduğu İsviçre bankasından1072 İsviçre Frangını hesabınızdan havale etmeniz veBankadan alacağınızparanın havale edildiğine dairbelgeyiBaşkonsolosluğumuzagetirerek müracaatınızı tamamlamanız gerekmektedir.”

ilk gittiğimde belgeleri teslim edeceğim, sonra uygunluk durumuma göre olur/olmaz diyip hesap no verecekler.

ödeme dekontunu illa şahsen mi veriyoruz, yakın zamanda tecrübe etmiş olan var mı?

teşekkürler.

 
insanlar 1000 para birimlerine askerlik mevsuzunu çözebiliyorlar. nasıl kanıma dokunuyor bu haktan herkesin yararlanamaması anlatamam. bu resmen bu ülkede yaşayan adamlara haksızlık, adaletsizlik.

cevabı unutmadım elbet. aynı işlem için bir arkadaşım istanbuldan ankaraya gidip elden bir şeyler vermek durumunda kaldı. kensisi avustralyalıydı. dövizle askerlik için şahsın kendisini istiyorlar ne yazıkki.
  • karlmarx  (11.12.17 03:24:06) 
Sahsen vermen gerekmiyor, posta ile de gonderebilirsin.


  • tezek  (11.12.17 04:53:46) 
konsolosluktakiler yardimci olurlar muhtemelen, ben de posta ile gondermistim.


  • lanc  (11.12.17 11:55:21) 
Odeme yaptigin dekontu posta ile halledebilirsin. Sana kucuk bir uyari yapayim: Merkez bankasinin ankara subesinde acilmis maliye bakanligi dovizle askerlik hesabi var. Parayi o hesaba gonderiyorsun. en azindan ABD icin boyle. Sana verecekleri belgede muhtemelen bu hesabin adresi yazmiyor olacak. Onu mutalaka ogrenerek git. SWIFT yaparken bu bilgiyi istiyorlar ama veremiyorsun ve devaminda paranin geri dondugu oluyor. butun isler terslesiyor bir anda. Sonra para gonderme amacinin mutlaka dovizle askerlik oldugunu yazdir dekonta. Sirf bu is icin acilmis hesaba hangi amacla para yatacak ki zaten deme. Bizim memurlari biliyorsun. Hesaba girmis parayi amaci belli degil diye geri donderebiliyorlar. Kisile bilgilerini (ad soyad. tc kimlik no, baba adi, dogum tarihi, dogum yeri, bagli oldugun askerlik subesi) mutlaka aciklama kismina yazdir. Bankalar sigmiyor derse sigdirandan yap. Cok gereksiz gelebilir dediklerim ama inan parasi geri donup isleri sacma sapan hale gelen en az iki kisi taniyorum. Onun icin konsolosluktaki kisi iyi biriyse elinden geldigince cok bilgi almaya calis odeme konusunda. bizde bir nemrut vardi kac kisinin basina is acti.


  • chunksia  (12.12.17 01:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.