[]

Planlayıcı-düzenleyici ajanda tasarımı?

Selam

Yutub'da bu aralar çok sıklıkla rastadığım ve pek çok kişinin sardırdığına şahit olduğum bir "bullet journal" furyası var. Bu ismi sevmiyorum, planlayıcı diyelim düzenleyici diyelim... neyse işte.

Şimdi bakıyorum iki şekilde kullanılıyor bu, ya kendi elleriyle çizip süslüyorlar ya da hazır şablonları kırtasiyeden/yazıcıdan çıkarttırıp onları kullanıyorlar. Kendim hazırlamaya pek tahammülüm olmaz, çok ağır ayrıntıcı olduğum için resim yapamayan biriyim, bunlarla uğraşacak vakit de ayıramam.

Diyorum ki şablon bastırayım, fakat bu sefer ya istediğim görseller yok ya da Türkçe değiller. Ben anadil takıntılı olduğum için beni rahatsız etmeyecek bişey kullanmak isterim. Fakat fazla etiketler postitler bantlar vs de kullanmayacağımdan, sade ve çok kolay bir düzen olsun istiyorum ve bakıyorum bulamıyorum böyle bişey. Üstelik kullanmak istediğim defterin şekli yönü malzemesi de farklı.

Bunu kendim yapmak istesem şimdi benim grafik tasarımcı mı olmam lazım ne yapmam lazım? Bu işi nasıl çözerim?

 
öyle dev hazırlık ve grafik bişileri filan gerektirmemesi özelliğiyle duyulan fikir yine ne hallere gelmiş:)
ben de bakmıştım da, tamamen istediğin şekilde, ihtiyaçlarına göre bölümler koyuyorsun, ne tablo lazım ne bişey. bi de ne bölümler koyuyorsan, işaret ve sayfa index'i yapıyorsun ( zaten alışırsın) o ka.
zaten olay ekstra bişeye gerek olmaması, ne postiti ne görseli ne bastırması..
  • neynep  (10.12.17 22:59:34) 
@neynep

Türk mükemmeliyetçiliği diyecem ama birden Cem Yılmaz'la boy ölçüşürüm gibi geliyor, saygım var yapamam :)

Göz zevkinin çok fazla incelikli düzen aramasıyla ilgili belki. Yoksa eski ajandalar var elimde bankaların falan ama kullanmak mesele. Neyse bakalım. :)
  • yaren  (10.12.17 23:20:21) 
yok işte, onlardan bile basit ve sade. sadelik göze güzel geliyor zaten, öyle değil mi:)
ajandalar dışında, azcık bişi gerekiyor ona yav.
kaynak ayırmıştım sanki, bulunca atacağım (:
  • neynep  (11.12.17 01:20:06) 
Teşekkürleeeerr :))


  • yaren  (11.12.17 02:01:59) 
grafik tasarımcıyla vs. uğraşmana hiç gerek yok.Tablo çizimini ve sayfa düzenini kolaylaştırmak adına ihtiyacın olan tek şey noktalı bir defter. Ben de bullet journal kullanıyorum. türkiyede bulamadığım için yurtdışından alıyordum ama artık www.kagito.com 'u keşfettim. envayi çeşit noktalı defter hatta bullet journalcılar için özel üretilmiş defterleri var. bi dene derim


  • gramofon  (03.04.18 17:59:50) 
ee zaten böyle hazır ajandalar var piyasada.. boş deftere çiçek böcek çizip adına BULLET JOURNAL diyince bi de ig de paylaşınca daha havalı oluyor tabi. imreniyorum sahip olduğunuz boş vakitlere yeminle.


  • plastic_angel  (03.04.18 18:17:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.