[]

bahşiş veriyor musunuz?

yemeği getiren elemana, berbere, restorana.

bahşiş takıntım var benim. arkadaşlarım hep gereksiz buluyor ama genelde %20-25 e kadar bahşiş veriyorum. niyeyse kendimi zorunda gibi hissediyorum bazen de içimden geliyor. siz bahşişe karşı mısınız? zaten maaş alıyor ne para vericem diyenlerden misiniz?


 
duruma/hizmete/yere göre değişiyor.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (10.12.17 22:25:21) 
Hizmetten memnun kaldıysam tabiki veriyorum.


  • all girls dream  (10.12.17 22:25:34) 
bir tek oto yıkamacılara veriyorum. o da alışkanlık oldu. bırakamadım :/


  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (10.12.17 22:27:02) 
Hizmetten memnun kaldiysam veriyorum. Kuafore veremiyorum bi tek :D sebebi yok


  • kuehles blondes  (10.12.17 22:32:46) 
Eve kadar yiyecek-içecek getirenlere kesinlikle bahşiş veriyorum. Vermeden rahat edemiyorum.Tabiki maaş alıyorlar ama maaşları düşük.Esas olayları bahşiş. Minimum 3 tl olmak üzere, 10 tlye kadar bahşiş verebilirim.


  • basubadelmevt  (10.12.17 22:39:11) 
Para ustu 1-2 tl ise kalsin diyorum sadece. Bahsis vermiyorum. Odunum herhalde. :(


  • thomaswantsmore  (10.12.17 22:42:29) 
Hayatımda galiba 1-2 kere vermişimdir herhalde. Onlar da hani bahşiş denecek paranın en alt sınırında falandır. Memur çocukluğundan kalan alışkanlık herhalde.


  • doxanikee  (10.12.17 22:48:08) 
henüz alışkanlık haline getiremedim ne yazık ki, aklıma geldikçe veriyorum.

bizim mahalle berberine çırak başlamış bitane, 13-14'lerinde tombik bir ergen. ben sıra bekliyordum, bi tane genç adama kesim sonrası bakım falan yaparken iltifatlar etti yakışmış gibilerinden, paltosunu tuttu uğurladı bir güzel. adam giderken teşekkür bile etmedi, ben de sitemkar bi şekilde yokladım çocuğu "insan bi teşekkür eder" diye. "canı sağ olsun abi, kafası bişeye takıktır belki, somurtuyordu geldiğinde, neşelensin istedim biraz ama işe yaramadı pek galiba" dedi gülümsedi. ulan dedim sana helal olsun çocuk, ne güzel düşünmüşsün. sonra benim saçımı yıkadı tıraştan sonra, "ustam da güzel kesmiş hani, yakıştı" dedi, halbuki 3'e vurdu şalksda. şebek işte, bi hoşuma gitti o tavırları, içimden gele gele verdim 20 lira(tıraş 30). yok abi bu çok dedi, taam lan 10'unu ver o zaman dedim.
demedim tabii, "hak ettin hak ettin" dedim, sıvaz attım omzuna, güldü mahcup bi şekilde, başıyla teşekkür etti. öyle sevgi kelebeği ponçik bi insan da değilim ama tüm bu tecrübe çok içimi ısıttı.(düşün yani, böyle sıradan bi insanlığa bile muhtacım alskşda)
hem veledin gönlünü eyledim hem de ben hoşnut kaldım. dedim "ulan bundan sonra daha sık
bahşiş vericem" diye. ertesi gün pizza çekti canım sipariş verdim, 34 tuttu, baktım cüzdanımda tam 35 lira nakit var. sırf o 1 lirayı bahşiş vermek için nakit söyledim. 1 lira çok bişey değil ama yine hoşuma gitti lan, vay ams dedim resmen parayla mutluluk satın alıyoruz.

o günden beri günde 100 liraya kadar bahşiş veriyorum, para bitti tabii, yarın kredi başvurusu yapıcam...
  • Bruce  (10.12.17 22:48:37) 
El pasoda komşumuzun oğlu şef garson. Her gittiğimde beni karşılıyor selam veriyor ben istemesem de masaya kuruyemiş cips mısır getiriyor hesaba da yazmıyor bunları. Ben de her gittiğimde bahşiş bırakıyorum. Büyük ihtimalle ona gitmiyor kutuda birikiyor ama olsun.

Bir pizzacı var çok tonton 60 yaşında bir servis elemanı var her pizza getirisinde kendi kendime lan adamı bu yaşta çalıştıracak kadar zorda bırakan durum ne acaba diye düşünüyorum. Nakit söyleyip ben de üstü kalsın yapıyorum.

Onun dışında kimseye bahşiş vermiyorum. Ha yok hesap üstü 10 kuruş 50 kuruş geldiyse almıyorum o kadar.
  • kablelvuku  (10.12.17 22:56:37) 
dünyanın tüm medeni ülkelerinde olduğu gibi hizmetten memnun kaldığım her şeyde %10 bahşiş bırakırım.
benzinimi doldurup camımı silen pompacıya bile 5 lira vermekten çekinmem.
insanlar gerçekten size hizmet etmek için çok zor şartlar altında çok zor işler yapıyor ama hakettikleri kadar kazanamıyorlar.
  • kjswbdlkjfdlkj  (10.12.17 22:56:51) 
Hava yağmurluysa veriyorum. Bir de öğrenci olduğunu düşündüklerime veriyorum.


  • goodman  (10.12.17 22:59:55) 
Iyi hizmet aldigim her mekanda bahsis veririm.bunda ilk meslegimin garsonluk olmasinin da payi var.dilenciye para vermem.yemege kahvaltiya genelde yuksek miktarda hesap oduyorum is hayatimin da etkisiyle.belli bir oran yok ama en az 2 en cok 10 tl bahsis veririm. Sadece ozel jestler ozel hizmetler aldigim yerlerde 50 tl ve uzeri bahsis veriyorum.


  • a summer day  (10.12.17 23:00:29) 
Ben rahat edemiyorum ya veriyorum mutlaka yere göre az ya da çok değişir ama vermediğim çok azdır.


  • eksi sozlugun tatli insani  (10.12.17 23:07:40) 
kendimi bildim bileli %10 veririm fiks.


  • hopp  (10.12.17 23:11:31) 
Hizmetten memnun kaldıysam ara ara veriyorum evet, ama en çok valelere ve benzincilerdeki cam silen abilere bahşiş verdiğimi fark ettim.


  • roket adam  (10.12.17 23:16:59 ~ 23:17:25) 
Veriyorum.

5-100 arası degisir
  • Crymeariver  (11.12.17 00:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.