[]

anadolu yakasina mi tasinsam?

istanbula geldigimden beri hep avrupa yakasinda yasadim, anadolu yakasina toplamda 20 kere gecmisimdir (7 senede). avrupa yakasinda bile bildigim yerler vakit gecirdigim yerlerle kisitli. ama en azindan genel bir yer/yon kavramim var, anadolu yakasina gidince cidden istanbula yeni gelmise donuyorum hangi semti nerede onu bile bilmiyorum.

neyse; yaptigim tum isler remote, haliyle lokasyon bagimliligim yok. canim istiyo diye besiktasta ev tutmustum, 3+1 daireye 3300 lira kira veriyorum. artilari oldugu gibi eksileri de var besiktasta oturmanin, ben biraz daha sakin bir yere gecmek istiyorum ama ulasimin vs. sikintili oldugu kus ucmaz kervan gecmez bir yere de tasinmak istemiyorum.
avrupa yakasinda ufak tefek de olsa bile olsa bahcesi olan (jack russell bir sipam var), banyosu mutfagi duzgun dairelere baktigimda ya kiralari butcemi cok asiyor ya da kilyosa vs. dogru gitmemiz gerekiyor.

acaba anadolu yakasinda soyle vapura vs. yakin (karsiya gider gelirim sonucta arkadaslar falan var), comar populasyonu nispeten az nereleri onerebilirsiniz? tasinsam o tarafta daha mi rahat ederim?

not: ailemle yasiyorum, 3 sene once samsundan yanima aldim. onlarin da lokasyon bagimliliklari yok

 
kadıköy


  • sta  (10.12.17 16:28:55) 
o paraya öküz alırız. 3300 kira mı olur abi naptın..


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (10.12.17 16:31:58) 
@sta kadikoy de bayaa besiktas gibi ya, hayatimda hic bir degisiklik yapacagini sanmiyorum.
kiralar desen cok benzer, genel hareketliligi vs. desen onlar da bayaa benzer.

kadikoyun besiktastan ne artisi var ki sence?
  • ahoy kaptan  (10.12.17 16:32:25) 
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir: abi gir merkezi yerlerdeki 3+1 dairelerin kiralara bak, oturdugumuz daire bayaa suna (www.sahibinden.com) benzer bir daire.

merkezi bir yerde oturmaya calisiyorsan kiralar ucuk bayaa. onun yerine gidip ayazagada falan oturup 1700-1800 kira versen bu sefer de her yere taksiyle gitmek ya da araba almak gerekecek, araba demek sinir stres demek istanbulda. canim istediginde yarim saatligine disari cikip gezip tozma sansim olmayacak.
  • ahoy kaptan  (10.12.17 16:34:34 ~ 16:38:44) 
üsküdara geliyorsun. sultantepeye ya da salacak tarafına taşınıyorsun. inan her şey çok güzl olur senin için. detay istersen yaz bana vakit buldukça cevaplarım. 25 yıllık üsküdarlı ve anadolu yakası çocuğu olarak avrupaya 10 çakar anadlu yakası diyorum.


  • hemsta  (10.12.17 16:42:41) 
Ortaköy de olabilir. Hem ulaşım, sahil vs avantajı var, hem de özellikle maç günleri o korkunç hali yok beşiktaşın. Küçük bahçeli ev de bulunur. Benimki öyle mesela.


  • sopiro  (10.12.17 17:40:37) 
@ahoy kaptan,

ben eski kafa olduğumdan bana biraz fazla geldi :) o paraya krediye girip ev sahibi olabilirsiniz gibi geldi sanki? 4 sene önce kredi çektiğimde aylık 1750 lira ödüyordum, 4 senede bitti. kaldı ki daha uzun vadeli çekersen daha düşük taksitler bile olur.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (10.12.17 17:45:22) 
koşuyoluna geç becne.


  • beyteper canavari  (10.12.17 18:01:01) 
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardi: ailemle yasiyorum suan, evin geliri annemin emekli maasi + benim kazandiklarim. o yuzden kredi ile ev almayi oyle bir borcun altina yatmayi dusunmuyorum.

he ilerde evlenince, 2+1 falan almak icin daha dusuk bir krediye girilebilir tabii sonucta gelir de artmis oluyor
  • ahoy kaptan  (10.12.17 18:01:24 ~ 18:06:25) 
Acıbadem, koşuyolu ve üsküdar çok iyi bence.


  • jazzabel  (10.12.17 18:05:31) 
Kozyatagi, bostanci taraflarini da dusunebilirsiniz.


  • boyalı kuş  (10.12.17 18:55:10) 
yukardaki salacak tavsiyesine çok katılıyorum. benzer bir kira verip, şahane bir deniz manzarasına karşı oturup, avrupa yakasına 15 dakkada ulaşabilirsin.

üstelik muhit de çok nezihtir. detay istersen bana da yazabilirsin.
  • fever  (10.12.17 19:00:39) 
yapılşma şeysi bitişik nizam olmayan herhangi bi yer iyi olur senin için bence. beşiktaşın levent kısımlarında da güzel bahçeli apartmanlı muhitler var diye biliyorum oralara bakabilirsin.

anadolu yakasında da bostancı olabilir belki bilmiyorum, vapur var ama kadıköy kadar sık değil.
  • yuto  (10.12.17 20:07:20) 
caddebostan tarafı nasıl sence? biraz kira araştır, hem yeni evler yapılıyor hem de oradan taşınanlar oluyor. daha önce hiç gitmediysen biraz git gör. baharda yazda oralar fena değil.


  • idexo  (10.12.17 20:20:16) 
tum cevaplar icin tesekkurler, bu semtleri not aldim simdi sahibinden.com macerasi baslasin


  • ahoy kaptan  (10.12.17 22:54:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.