[]

ihtiyacı olan birini bulup maddi yardım yapmak

Gerçekten ihtiyacı olan birini-ya da hayır yapabilecek kapasitede bir kurumu bulup maddi olarak yardım yapmam gerekiyor. Ama bu yardım gerçekten tam yerine gitmeli.

Dernek-vakıf vb mı önerirsiniz yoksa (bunu sormamın nedeni o bağışları iyi kullanamamaları) gerçekten ihtiyacı olan bir fakir fukara mı bul dersiniz?

Birde dinibütün arkadaşlara sormak isterim, hangisi daha hayırlıdır?

 
zengin semtlerinde mi yaşıyorsunuz ya ben bizim mahallenin muhtarına sorsam 100 tane farkilikten kırılan ev bulurdum.


  • elorelia  (09.12.17 18:27:15) 
malesef öyle elorelia.


  • binder dandet  (09.12.17 18:27:46) 
yani böyle hayır/sevap bekleyince bana pek yardım gibi gelmiyor da bu ayrı konu tabi.

yakınlarda üniversite vs. varsa çoğu belirliyor ihtiyaç sahibi öğrencileri, belki danışabilirsiniz.
  • passion rules the game  (09.12.17 18:29:21) 
Gerçekten fakir fukara bulun derim. Yaşadığınız şehrin yoksul semtlerine gidip 1-2 saat gözlemlerseniz dahi bulabilirsiniz.


  • Amaranta ursula  (09.12.17 18:32:24) 
Önce kendi yakın çevrene bakmanı tavsiye ederim.
Baktın olmadı daha önce de yaptım. Bana gelen kargoları ihtiyaç sahiplerine dağıttım. Yine istersen yapabilirim. Dernek işleri gerçekten muamma/sorun.
İstersen ayrıntı için özelden de yazabilirsin.
  • 1adam  (09.12.17 18:34:37) 
Eğer bir ihtiyaçlı bulamadıysan, tanıdığım bir işsiz ve ameliyatlı bir arkadaş var ona ulaşırsan çok sevinirim.

Kişiler varken derneklere vakıflara para verilmesini pek doğru görmüyorum çünkü ne olsa o dernekler vakıflar istenince paşa paşa kalkındırılır. İnsan öyle değil.
  • yaren  (09.12.17 18:38:33) 
Doğuda bir okula elbise, ayakkabı yardımı yap.


  • neymis  (09.12.17 18:39:27) 
Çöp tenekesine kağıt yapıştır. Kağıt toplayan kişilere hitaben. Çöpten kağıt toplayan net fakirdir.


  • bizkid  (09.12.17 20:53:39) 
muhtarlıklar bilir. eğer kendim bulacağım dersen; semt pazarları kapanırken kalan curuk carik ürünleri cop niyetine sokağa atar pazarcılar. bunları toplamaya gelen insanlar olur onlardan birini yakalayın işte.


  • nuisance  (09.12.17 21:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.