[]

Caiz midir

Araştırma olarak benimle aynı konuları çalışan birisi var. Kendisini şahsen tanımıyorum bir arkadaşım gösterdi o şekilde haberdar oldum.

Bu kişi sosyal medya hesaplarında sürekli kendini üstün görüp çeşitli kişileri hakir görüyor. Eleştiriyor. Bir kaç kez sosyal medya üzerinden de tartıştım. Haklı olduğum halde hala kendi doğrusunda ısrar ediyor.

İnternette ben de hoşuma gitmeyen şeyleri eleştiriyorum ama hakaret etmiyorum. Bunda sürekli bir aşağılama var. Çomaristan, ezik, ekmek kafa vs şeklinde. Bu belli bir kuruma veya kişiye yönelik olarak gerçekleşiyor.

Şimdi ben bunun yazdıklarını caps alıp ilgili kişiye yorumsuz bir şekilde mail atsam ispiyoncu mu olurum!?

Kendisi rahat ki kafasına estiği şekilde yazıyor. 2000 küsür de takib edeni var. Karşısındakinin de cevap hakkı olmalı öyle değil mi

 
Bence şikâyet et veya gereken kişileri haberdar et. Yeni moda bu oldu herkes her konuda uzman, her şeyi biliyor. Biraz haddini bildirmek güzel olur.


  • demirKamil  (08.12.17 15:31:06) 
Sebebi şu. Kendisini sevmiyorum. Ama iftira falan atmam. Sadece ne yazdıysa olduğu gibi göstermeye ön ayak olabilirim. Yoksa normal şartlarda ilgili kişi nereden bulsun da görsün. Zira kendi üniversitendekilere bile sallıyor.


  • tavish11  (08.12.17 15:35:40) 
Haklısın. İlgili kişileri haberdar et. Önemli olan zararı gidermektir. Bana ne, neme lazım? demek bir gün buna benzer bir durumun sana denk gelmesine razı olmak demektir.


  • 1adam  (08.12.17 15:45:56) 
yapacağın bu hareket en az onunki kadar "çirkin" olur. başkasının yaptığı hareketlere "çirkin" diyip aynı "çirkinliği" yaparsan üstüne bir de ikiyüzlü olursun. "umrumda değil, yapacağım çünkü yapabiliyorum" dersen hiçbir farkın kalmaz. çünkü bunu yapma sebebin "adalet yerini bulsun" ya da karşıdakinin söz hakkı kaybolmasın değil, az çok anlayabiliyoruz bunu.


  • Bruce  (08.12.17 15:51:12) 
"ekmek kafa" tabiri hiç hoşuma gitmedi, o yüzden bence ispiyonlayabilirsiniz. rasyonel düşünemeyen bir beyin belli ki. birtakım ruhsal problemler mevcut. hakaret ve öfke çoğunlukla özgüven eksikliği durumunda ortaya çıkar.


  • fleur du mal  (08.12.17 15:55:46) 
Caizdir. Bu bir şeyler yazmak değil hakaret. Bu duyuruyu silin ve yapın. Kişilerin yüzüne söyleyemeyeceği şeyleri klavye arkasına saklanıp söylemek hiç hoş değil.

Ama siz de yüzyüze gelecek olsanız yaptığınızı gizlemeyecek kadar mert olun.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (08.12.17 16:17:46) 
tam bir ispiyoncuymuşsun , caiz değildir.


  • kennym  (08.12.17 16:23:49) 
bazı arkadaşlar fazla mafya dizisi-filmi izlemişler. soruyu sorana rat muamelesi yapmışlar. akademik çevredeki bir insanın herkese açık hesabından hakarete varan ifadeleri paylaşması suçtur. kendisine hakaret edilen kişiye haber vermekte herhangi bir problem yoktur.

caiz midir sorusuna fetva formatında cevap verdim :)
  • dinozoffuneldiveni  (08.12.17 18:52:53 ~ 18:53:45) 
E yazdığını zaten internette ve herkese açık yazmıyor mu? Zaten herkes görüyordur. 2000 takipçisi varmış, her şeyi ortada değil mİ? Neyi ispiyonlayacaksınız?

Bir de “Ben onu sevmiyorum” diye bir bahaneyle birinin kuyusunu kazma onun edbilceği hakaretlerden çok daha çirkef, çok daha aşağı bir davranış. Bunu kendinize yakıştrmayı düşünmenizi açıkçası daha çok ayıpladım.

İnsanın bulunduğu kurumu gömmesinde bir şey yok. Açıkçadı, “ekmek teknem” diyerek her şeyi görmezden gelmekten daha takdir edilesi, daha yükseltilmeye layık bir davranış olarak görüyorum. Muhalifliğin ayarını, tartışma adabını bilemiyorum. Eleştrinin ayarını bilmiyor, işkembe-i kübradan sallıyorsa, zaten o kadar takipçi ile kendi kuyusunu kazıyordur. Birinin işte bulunma amacı yetkinliği, liyakatidir. Eğer işini iyi yapıyorsa, sizin onu ispiyonlamanızın “Şu Fetö’cüymüş” diye kuru-yaşı ayıramayanlatın arasında atmaktan farkı yok. İşini iyi yapmıyor da sallıyorsa, zaten sizin bir şey yapmanıza gerek yok. Hepimiz kndi hareketlerimizden sorumluyuz, başkasının “taraf olması”, bu konudaki hukuki bir sorun oluşturmayan günahı-sevabı sizi ilgilendirmez.
  • aychovsky  (08.12.17 20:17:13 ~ 20:18:22) 
bu gibi bir durumun caiz olup olmadığı değil etik olup olmadığı tartışılır.
saygılarımla :)

  • regardless of what they say  (11.12.17 22:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.