[]

Bitcoin alacağım, kısa cevaplı uzun sorularım var

Merhabalar. Düşündüm taşındım ne kadar saçma da görünse karar verdim. 10k/20k TL kredi çekip btc alacağım. Sadece son bir kaç aydaki anormal yükselişten dolayı değil, dünya genelinde kabul görmesinin benim için psikolojik sınırı aşmasından dolayı artık 1 günde batamayacak bir şey olduğunu düşünüyorum. Ve bana göre şu an alsam, en kötü senaryo ile düzeltme geçirir, üstüne de panik satışlarla bile 10kUSD nin altına düşmez. Daha kötüsü olsa ve 6k USD düşse dahi bir kaç aya eski halini bulur düşüncesindeyim. %90 lık tahminim bu yönde. %10 luk felaket senaryolarına da razıyım (Tüm paranın kaybı) Neden kredi? Önce her ay 1-2k TL btc alıp kenara atayım diyordum ancak öyle böyle yükselmiyor meret, her ay kazandığımdan çok kaçırdığım canımı yakacak. Baştan alayım sonra ay ay öderim diyorum. Ayrıca bu ay kredimin (1750 TL lik) son taksidini ödüyorum. Yani bitmemiş gibi düşünüp aynı tutar taksitli yeni kredimi ödeyeyim diyorum.

Öncelikle bu paragraf hakkında yorumlarınız nelerdir?

Hadi başlayalım dediğimde istediğim yöntem btc alıp kendi bilgisayarımdaki cüzdana transfer etmek ve yedekli çalışarak web sitelerine güvenmek zorunda kalmamak. (Hackleneni var, dolandıranı var, ha diyince paramı vermeyebiliri var) Bu sizce de doğru bir karar mı?

Doğru kararsa hangi cüzdanı önerirsiniz? bitcoin.org'daki cüzdanlara baktım bitcoin core github watcher açısından çok daha popüler görünüyor. Şu an torrentden blockchain datasını indiriyorum. Bir kaç cüzdana bakıp yedekleme kolaylığı, şifre koruma vs özelliklere göre karar vereyim diyorum ama tavsiyelere açığım.

Bu cüzdana btclerimi gönderebileceğim güvenilir/hızlı/düşük komisyonlu btc alabileceğim site önerileriniz nelerdir? Kartımda 20k TL limitim var ama taksit olmayacağı için muhtemelen eski usul kredi çekmeye şubeye gideceğim. O yüzden önceliğim mecburen swift. Türk sitelerde kendi cüzdanıma yollama yok diye duydum, doğru mu? Aldığım orada kalıyor sadece TL olarak geri çekme hakkım var?
Cex.io öneriliyor sıklıkla. Parayı gönderme swift ile mi oluyor? Ne kadar sürüyor? Ne kadar komisyon kesiliyor transfer işleminden?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

 
İlk paragraf --> Seni üzmeyecek bi paraysa al. Genelde borsa da dahil olmak üzere bu tarz yatırımların kredi çekilip yapılması tavsiye edilmez. son Aselsan olayında kredi çekip 45 ten alanlar şimdi nerden baksan 1 yıl beklerler aynı seviyeye gelmesi için. Her ay kazandığından çok kaybettiğin canını yakacak kısmına katılıyorum

Cüzdan --> Hardware wallet tavsiye ediliyor. Ör: Ledger Nano S. Ben sitede tutuyorum.

site önerisi olarak ben de cex.io yu tavsiye ederim. Türk sitelerine güvenmiyorum. Cex de swift yapmak zorunda değilsiniz zaten ilk aşamada yapamıyorsunuz. Kredi kartı ile kayıt yaptırıp dolar gönderiyorsunuz. % 3,5 + 0,25 dolar gönderme komisyonu var.
trade kısmından btc alıcaksınız orada da maker/taker komisyonları var.

Siteye üye olmak tahmini 2 haftayı alıyor.
  • yüzyıllık yalnızlık  (08.12.17 00:19:52) 
ben binance üzerinden işlem yapıyorum. iota filan dahil. altcoin dolu site.

binance'a döviz yollamadım. btc yoladım. btc'yi ise tr'den aldım.

goo.gl
  • kamile necaset  (08.12.17 02:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.