[]

Dunya siyasetini bu liderler mi belirliyor?

Sizce de dunyanin gidisatini Trump, Putin, Merkel ve Erdogan mi belirliyor sizce se?

Politik durusumuzu bir kenara koyacak olursak, dogru ya da yanlis bu liderler arasinda bizden de birinin olmasi aslinda buyuk bir olay degil mi?

Not: apolitik

 
onların belirlediğini hiç sanmıyorum, belki kısmen, çünkü asıl belirleyen kişiler muhtemelen perde arkasındadır, ve de bunların ellerindeki para ve güç üsttekilerden çok daha fazladır. bir parçasını da hangi ülke veya hangi siyasetçi olursa olsun yemlemek için kullanıyorlardır.


  • passion rules the game  (07.12.17 14:53:46) 
Evet büyük olay. Ama bizim ileri görüşlü muhaliflere göre Erdoğan onlardan olursa bu daha büyük bir olaydır. O zaman - bizden biridir- diye bakılır.
Hepsi bir yana siyasi ekonomik sosyal kültürel vs. hepsinin temelinde belirleyici olan din/inançtır. Tarih Bilimi bunu bize çok iyi anlatır.

  • 1adam  (07.12.17 14:54:08) 
bu listede hindistan:Ram Nath Kovind, cin:Xi Jinping, guney kore: Moon Jae-in baskanlari dahil edildiginde, hele ingiltere, israil, fransa, iran gibi ulkeler dahil edildiginde erdoganin etkisi daha cok bolgesel kaliyor. Elbette suriye, irak, azerbaycan, balkanlarda etkinligimiz olsun, yani basimizda. ama bu etkinlik icin tum dunya siyasetine yon veriyor demek cok iddiali bir soz olur. Daha cok global anlamda dunya siyasetine etki eden ulkeler abd, cin ve rusya. ekonomik olarak etki edenler ise abd, hindistan, cin, japonya, almanya.


  • emrahday  (07.12.17 15:11:49 ~ 15:13:11) 
Siyasi liderler genelde o anki duruma göre genellikle reaktif nadiren proaktif oluyor. Uzun vadeli planlar, stratejiler geliştirmek bireylerin değil kurumların işidir.


  • amortisman  (07.12.17 15:19:17) 
Hayır. Senin böyle düşünmeni istiyorlar.

Lider sadece figür. Onların arkasındaki danışmanlar ve lobilerin çıkarları doğrultusunda işleyen bir sistem var.

Sen petrol şirketi sahibisin mesela, diğer petrol şirketleri ile birlik olup siyasilere baskı yapıp çevresel protokolleri imzalamamalarını falan sağlıyorsun. Para yönetiyor dünyayı.
  • bos gezenin bos ustasi  (07.12.17 15:24:41) 
Dunya siyaseti, bu liderleri belirliyor.

Arada cikintilik yapip, kendisinin bir seyleri belirledigini zannedenler cikiyor, malum sahislar gibi. Taraftarlari da oyle zannediyor.

Chavez de gundem olurdu hep. Birak dunyayi, venezuela'yi super guc falan mi yapti? Bir yaraya merhem mi oldu? Bizimki de oyle... "bagir cagir nutuk at"la olmuyor o isler.
  • runagain  (07.12.17 19:54:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.