[]

Paribu hacklenirse napariz?

Local Wallet önerisinde bulunmuş uzmanlar. Nereden nasıl açarım local Wallet öneride bulunabilir misiniz? Sanırım 10000 TL'lik bitcoin daha alacağım o yüzden tirstim ya paribu hacklenirse diye




 
dün nicehash mi ne hacklendi, 62 milyon dolarlık btc gitti diyorlar. adamlar kendi bile yapmış olsa kanıt yok.
local wallet'ı pek bilmiyorum ama ilgili haberlere bakarsan muhtemelen koruma için yöntemler önermişlerdir.

  • passion rules the game  (07.12.17 15:08:27) 
Eğer alıp uzun süre durmak üzere kenara atacaksan, paper wallet'a yolla. Telefon cüzdanı, sitelerdeki cüzdanlar, usb cüzdanlar falan hepsi hikaye.

Fakat, al-sat yapacaksan veya altcoinlerle oynayacaksan sitede durması gerekli yoksa transfer ücretlerinden zararın olabilir.

Paper Wallet: github.com
  • malheiros  (07.12.17 15:40:27) 
@malherios site İngilizce. Biraz detay verebilir misin? Buraya attım diyelim bitcoini zamanı gelince nasıl bozduracam? Ve Enpara hesabıma aticam?


  • xu  (07.12.17 16:07:16) 
screenshots.firefoxusercontent.com
Clone or Download / Download Zip seç. Zip indikten sonra klasörü masaüstüne aç. içindeki index.html'yi çalıştır.

Açılan ekranda, sağ taraftaki bar dolana kadar, mouseunu rastgele gezdir: screenshots.firefoxusercontent.com

Bar dolunca yeni sayfaya otomatik olarak atacak: screenshots.firefoxusercontent.com

Yukarıdaki sekmeden Paper Wallet'a tıkla.

BIP38'i seç. Yanındaki kutuya bir şifre yaz ve Randomly Generate tuşuna tıkla. Cüzdanın oluştu.

PUBLIC kısmı para alma kısmıdır ve herkese verebilirsin.

PRIVATE kısmı para çekme kısmıdır. PRIVATE keyini ve şifreni bilen kimse cüzdanını boşaltabilir. O yüzden private kısmını ne kimseye göster, ne de harhangi siteye ekle.

QR kodlu kısımları da kaydetmene gerek yok. Sadece cüzdan adreslerini bir yere yazsan kafi.

Senin public cüzdanına -örneğin Paribu'dan- BTC transferi yapacaksın ve senin az önce yarattığın cüzdanda saklanacak.

Para göndermek için ise örneğin -örneğin- Blockchain.info sitesine kayıt olup, private cüzdanını ekleyip, Paribu'ya veya başka yere BTC transferi yapacaksın.

Fakat yukarıda dediğim gibi Private Key'i 1 kere kullanılan cüzdan güvensiz hale geliyor. O yüzden, cüzdanından bir kısım BTC'yi bozduracaksan eğer:
1. Paribu'ya bozduracağın kısmı gönder.
2. Wallet generator'dan yeni cüzdan adresi yarat ve kalan kısmını da yeni cüzdana gönder
Tabii bunlardan transfer ücreti kesiliyor. Yani 100TL'ik btc alıp oraya buraya yeni cüzdanlara gönderirsen zarar edersin.
  • malheiros  (07.12.17 16:22:55 ~ 16:31:25) 
Bu duyuruyu silmezsen sevinirim:==)


  • basubadelmevt  (07.12.17 16:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.