[]

Concerta

Merhabalar.
Direk konuya gireyim. Çok çalışmam gereken bir dönemdeyim.
Biraz eski halimden bahsedeyim çok hırslı bir insanım fakat hırsımı tetikleyen şey anksiyete bozukluğum. Ama anksiyete bozukluğum sınavlardaki performansımı düşürüyor. Anksiyete için antidepresan kullanıyorum 3 aydır ve eskisi gibi değil kesinlikle çok kaygı duymuyorum dolayısıyla eskisi gibi çalışamıyorum. Doktor concerta yazdı anksiyeteyi hallettiğimizi düşündüğü için. Ama bu ilaç için de çevremdeki doktorlar bunu kullanacağına çalışma. Bu sürecin benim için çok önemli olduğunu tekrar belirtmek isterim. Yorumlarınızı bekliyorum. Ne yapmalıyım?


 
Ama bu ilaç için de çevremdeki doktorlar bunu kullanacağına çalışma diyor.*


  • Lozturkmen  (07.12.17 10:19:44) 
buradan bakınca ne gibi duruyor biliyor musun? "sivilcelerim geçsin diye ilaç kullanıyorum, ama ilaç bana dokunuyormuş meğer her yerim şişti, kaşınıyor. alerji oldum. alerjim geçsin diye de başka bir ilaç kullanıyorum ama sivilce ilacını da bırakmadım."

kendin üstesinden gelebileceğin sorunlarını ilaç üstüne ilaçla geçirmeye çalışmaktan vazgeç. her ilacın bin tane yan etkisi var. concerta da uykusuzluk yapacak belki, o zaman da başka ilaç mı alacaksın? ayrıca concerta sihirli değnek değil, millet üşeniyor çalışmıyor tembellik yapıyor sonra concerta atıyor. sen de bence böylesin. madem dediğin gibi çok çok önemli bir süreç, poponu kaldır masanın başına otur ve çalış.

doktor değilim tabi ama ne antidepresanı ne concertayı kullanmayı doğru bulmuyorum. yerinde olsam ikisini de bırakırdım. ama içine sinecekse duyurudan doktor tavsiyesi al ve bir de ona git. ya da çevrendeki doktorlara güveniyorsan onlara tedavi ol. belki de anksiyete bozukluğun bile olmayabilir. günümüzde her doktora gidene anksiyete bozukluğun var diyip ilacı dayıyorlar. belki danışacağın ikinci bir doktor antidepresana ihtiyacın olmadığını düşünüp onu kesecek, böylece concertaya da ihtiyaç duymadan eskisi gibi hırsla çalışmaya devam edeceksin.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (07.12.17 11:05:22 ~ 11:06:01) 
concerta etkisini hemen gösteren bir ilaç olduğu için 1-2 kez kullanıp kendi kendinizi gözlemlerseniz daha iyi karar verebilirsiniz sanıırm.

ama anksiyeteye sahip insanlarda concerta anksiyeteyi çok daha arttırabiliyor, en azından bende öyle olmuştu yanında antidepresan da kullanıyordum. uzun zamandır antidepresan kullanmıyorum ve tek başına concerta gibi ilaçları içinde gerçekten gerildiğimi hissedebiliyorum. ama bu herkeste böyle olucak diye bir şey yok. ben kaygıdan çalışamadığım ilacı çok nadir kullanıyorum artık. benim de çok çalışmam gereken bir dönem ve bazen ben de şaşırıyorum.

concerta'nın kaç mg verdi bilmiyorum ama ben kaygıdan şikayet ettiğimde bana medikinet retard vermişti ama o concerta kadar kaygı yapmadı ama concerta kadar etkili değildi.
  • ruh i tibbiye  (07.12.17 20:16:21) 
Ilk yorum icin cevabim soyle olacak, umarim yaşadığım durumu deneyimlemek zorunda kalmazsiniz disardan nasil gorundugunun farkindayim fakat olayin icinde olunca oyle olmuyor. Yorum icin tesekkurler
Ikinci yorum icin cok tesekkurler oncelikle 3-4 aydir prozac kullandigim icin bi haftadir kullandigim concerta hic anksiyetemi tetiklemedi diyebilirim gayet iyi gidiyor şu an her sey sadece biraz bas agrisi yapabiliyor. Ve hicbir yan etki gorulmedi diyebilirim ne istah kapama ne uykusuzluk :)

  • Lozturkmen  (18.12.17 10:10:22) 
@Lozturken "ne yapmalıyım" diye sormuşsun. kişisel görüşlerim, konu hakkındaki araştırmalarım ve doktor tanıdıklarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda cevap verdim. "umarım senin de başına gelmez" diyerek duygu sömürüsü yapmana gerek yok.

kendimi geçtim, çevrendeki doktorlar bile "bunu kullanacağına çalışma" demişler. ama yok illa o ilaç kullanılacak, çünkü her işi ilaçla çözmeyi çok seviyoruz. kolay çünkü. ister bu gerçekle yüzleşirsin, ister yalanlarsın senin bileceğin iş :)

neyse kolay gelsin, umarım aldığın o ilaçlara değer de çılgınlar gibi çalışıp en iyi sonuçları alırsın.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (18.12.17 10:50:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.