[]

Zirvede olduğunuzu ve ondan daha iyi olamayacağınızı hissettiğiniz anlar

Bir abim demişti ki, 28-29-30 gibi bir erkek yaşayabileceği en zirve hayatını yaşar, en yakışıklı halidir, iletişim kurmayı bilir, kadınlarla erkeklerle konuşmasını, tavlamasını bilir, iyi kötü bir para kazanır ama henüz evlenmediği için rahatça kafasına göre harcar, ciddi sorumlulukları olmadığı için kafası rahattır, vesaire vesaire sebeplerden hayat tatminiyeti en yüksektedir, ardından evlilik ve artan sorumluluklar sonucunda beli bükülmüş bir işçiye dönüşür.

Şu an mesela kendimi zirvede hissediyorum, 35 yaşında gelebileceğimi düşündüğüm ve planladığım kariyer / maddi olanaklara 27'de ulaştım, artık gün doldurmak ve bulunduğum yerde kalmak dışında bir hedefim kalmadı. Hayatsal merak edip de yapamadığım pek bir şey yok, gezmeye tozmaya da çok hevesim kalmadı. Elimden gelse bütün gün evde oturup mal gibi duracağım. Ama bu zirve hissinin tadını çıkaramıyorum, zira düşüşün başlayacak olması düşüncesi beni korkutuyor. Bu zirve hissi psikolojik bir his -cam tavan- midir yoksa gerçekten böyle bir şey var mı sizce? Özellikle 35'lik abilerden cevaplar bekliyorum :)


 
hacı belki de senin zirve diye gördüğün yer bizim köyün kayalıkları, nasıl karar verdin hemen zirvedeyim fikrine?
ben ne zaman bir sonraki aşamaya geçsem veya geçtiğimi sansam. önüne daha zorlu şeyler çıktı.
belki kendine göre söylüyorsundur o zaman eyvallah tabi.
ama mekansa en kalitelisine gittim araba ise en iyisine bindim daha da bana challenge yok demek garip.
elon musk'ın senin gibi düşündüğünü hayal edebiliyor musun?
'28 yaşında zip2'u sattım 22milyon dolar kaldı. daha ne yapayım aq.' imza elon musk.
no paypal. no tesla. no welcome to mars.
  • dedim dedim de kime dedim  (07.12.17 02:48:24 ~ 02:57:20) 
-"Hayatsal merak edip de yapamadığım pek bir şey yok, (...)"

-"Elimden gelse bütün gün evde oturup mal gibi duracağım"

---

materyal veya fiziksel anlamda belki de zihninizde yarattığınız ters-U şeklindeki grafiğin optimum bölgesinde olabilirsiniz.

Lakin, entelektüel yahut zihinsel anlamda o grafiğin U şeklinde olduğunu düşünürsek, bu sefer de dibine vurmuşsunuz gibi gözüküyor.

Hayatın lineer olmadığını kabul ediyorum ancak tek zirveli olduğunu da düşünmüyorum.

Hatta daha çok şöyle bir şey : sachinaravind.files.wordpress.com

farklı katmanlarda, farklı alanlarda, daha girift bir halde ve dalgalı..

belki bir alanda o maxta olabilirsiniz evet ama illa ki başka bir alanda grafiğin başka bir bölgesindesinizdir..

Yani kendi hayatınızı belli başlı tek boyutlu kriterler üzerinden değil de daha geniş anlamda değerlendirmekte fayda var.

başarılar.
  • AlsterWasser  (07.12.17 03:01:38 ~ 03:17:24) 
O tarafa odaklanmaktan ziyade o zirve hissiyatını yaşayıp sonra düşüşe geçen var mı onu merak ettim aslında, tabii ki her zaman daha yükseği vardır o konuda haklısın.


  • roket adam  (07.12.17 03:02:20) 
kendi isini kur. al sana challange.


  • kveldulv  (07.12.17 04:25:11) 
@dedim dedim +1 bizim köyün kayalıklarındasın. Zirve böyle olmaz^^


  • Tears of Devil  (07.12.17 08:21:26) 
Soyle bir durum var mesela mesela girdin bir firmaya sans o ya adamlarin deli manyak bir urunu cikti piyasaya acayip satiyor. Sende satisin basinda olan kisi oldugun icin para akiyor. Urun kendini sattigi icin cok bir caba da sarf etmene gerek kalmiyor. Lakin en baba urunun bile suresi 3 bilemedin 4 sene. Sen krallar gibi yasadin 3 sene diyorsun ki lan cozdum ben bu isi para da var. O gazla baska bir firmaya gectin yada kendi isini kurdun. O zaman gordun ki lan biz oyle haybeye yasamisiz bi sgk nedir? vergi nedir? Buranin haracini kime veriyoruz ogrenseydik keske. Sonra o para suyunu cekmeye basliyor.
Elbette her insanin iyi ve kotu donemleri var onemli olan kotu donemlerde de saglam kalabilmek.
Bu yukarda yazdigim durum cok yaygin. Umarim onu kast etmiyorsundur.
  • dedim dedim de kime dedim  (07.12.17 10:25:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.