[]

üstü kapalı hakaret

işyerinde aynı departmanda çalışan birisi yaptığınız bir hata üzerine;

kendi kendine söyleniyormuşçasına (bariz bir şekilde sizi kastederek):

- insan kaynakları da hep böyle gerizekalıları alır

- bazıları kuşbeyinli.

gibi hakaretlerde bulunuyor.

bu davranışlara karşı yapabileceğim bir şey var mıdır?

kanundaki maddeleri okuduğum kadarı ile üstü kapalı bile olsa hakaretin yönetildiği kişi belli ise direkt söylemiş gibi işlem yapılıyor.

ama diyelim tutanak yazdık ve benden başka kimse imzalamadı. herkes ondan korktu ve imza atmadı.

bu tacizcinin yarattığı mağduriyet nasıl giderilecek?

 
ses kaydı falan almayın. olayda taraf da olsanız illegal yolla elde edilen ses kayıtlarının yasal hükmü yoktur. ayrıca karşı tarafın sizi özel hayatın gizliliğini ihlal suçu ile suçlayıp dava açması da olası.

onun dışında hakaret haklı fesih sebebidir. durumu anlatan bir yazı ile hakaret eden kişiyi iş yerinize bildirin. ayrıca kişinin size hakaret ettiği iddiasıyla savcılığa başvurarak hakaret suçundan şikayette bulunabilirsiniz. hakarete uğradığınızı ispat ederseniz de kişiden tazminat talep edebilirsiniz.

geçmiş olsun.
  • fakirpislik06  (06.12.17 17:14:49) 
İş çıkışı tenhada kıstırıp bir hafta boyunca simsiyah sıçağı kadar tekmelerdim ben olsam. Kamera kaydı yok, delil yok kim bilecek...

Gitsin tutanak falan tutsun sonra. Bazı şeyler böyle çözülür.
  • bos gezenin bos ustasi  (06.12.17 17:25:01) 
yöneticine bu durumu anlat. bu şekilde davranışlarla karşı karşıya kaldığını söyle. gerekli uyarıyı yapması gerekir. durumda bir değişiklik olmazsa eğer oyunu o şerefsizin koyduğu kurallara göre oynarsın.

"insanın suratına karşı söyleyemediklerini mırıldananlar zavallıdır, kaypaktır" tarzında şeyler söyle sen de.
  • silah taciri  (06.12.17 17:30:18) 
üğpoıuy, ciddi ciddi kanun ile(asli kaynak) makale(tali kaynak) karşılaştırması yapmayacağız heralde? kanun hükmü(cmk 271/2) açık. usulüne uygun olmayan bir şekilde elde edilen ses kayıtları delil vasfında değildir.


  • fakirpislik06  (06.12.17 17:32:45) 
ses kaydının yasal açıdan geçerli olabilmesi için karşı tarafa ses kaydı aldığını en başta açık seçik beyan etmelisin. eğer gizli bir şekilde kayıt alırsan hiçbir geçerliliği yok. çağrı merkezlerini aradığınızda daha en başta operatörlerin "size daha iyi hizmet verebilmek için konuşmalarınız kayıt altındadır" beyanı bunun içindir. ana bacı küfrederseniz delil olarak kullanabilmeleri için :)


  • silah taciri  (06.12.17 17:47:02) 
ciddiye alma zaten. cesareti yok demek ki sana direkt hakaret etmeye. o adamın üstü kapalı hakaretlerini ciddiye alırsan onu amacına eriştirirsin. şu tavrı takın ona karşı.

i.hizliresim.com
  • for day to break  (06.12.17 17:52:03 ~ 17:54:49) 
açık açık konuşarak sonuca ulaşamayacağın kanaatindeysen aynı taktiği sen de uygula. aynı konuda ya da işle ilgili bir şey olmasına gerek yok. sen de duyabileceği ve anlayabileceği şekilde hakaret edip tahrik et en azından süreç hızlanır.


  • cevab veremedim  (06.12.17 18:04:20) 
usulüne uygun olarak alınmayan ses kaydının delil olarak değerlendirilmesi hakimin takdirindedir, bu yönde Yargıtay içtihatları mevcut. haberi olmadan alınan hakaret/tehdit içerikli telefon konuşmalarına ilişkin davalarda adamlara ceza yağıyor, iyi araştırın derim.


  • olips  (06.12.17 18:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.