[]

Kudus'un baskent kabul edilmesi ne anlama geliyor?

Pek bir sey bilmiyormusum bu konuda onu anladim. Mevcut durumda Kudus'un tartismali bir pozisyonu var sanirim. Kisaca anlatabilecek olan var mi?




 
kudüs her 3 din için de kutsal bir yer. bm kararlarına göre kudüs ün doğusu filistinlililere ait. ama şu durumda şehrin tamamı israil başkenti şeklinde kabul edilecek.


  • ketum herif  (06.12.17 16:18:12) 
ayrıca zaten doğu kudüs filistinin başkenti. filistin devletinin bittiği anlamına geliyor bu da.


  • kljgslsdkjsd  (06.12.17 16:23:56) 
Kudüs zaten pratikte İsrail'in başkenti ama bunu sadece İsrailliler kabul ediyor, diğer ülkeler konsolosluklarını vs Tel Aviv'de açıyordu başkent olarak kabul etmiyordu, ABD Kudüs'e açacağız diyor başkonsolosluğu, yani İsrail'le birlikte ABD de Kudüs'ün başkent olduğunu tanımış oluyor. Bu ne değiştirir dersen, bir şey değiştirmez. Dediğim gibi, İsrail'e göre Kudüs zaten başkent, şu ana kadar nasıl bir politika yapılıyorsa aynı şekilde devam eder.


  • angelus  (06.12.17 16:27:00) 
bir sey degistirmez olur mu? dunyadaki 200 ulke keyifleri istedigi icin kudus yerine tel aviv'i baskent olarak gormuyorlar, israil'i kuduste isgalci olarak gordukleri icin tel aviv'i baskent olarak taniyorlar.


  • baldur2  (06.12.17 16:38:16) 
Filistin başkenti ramallah, öncelikle. İkinci olarak pratikte zaten kudüs'ün israil başkenti olduğu kabul ediliyor. Zımni kabulü türkiye bile yaptı (mobile.twitter.com). Bu yaygara niye bilemiyorum. Hele constantinople gibi bir örneği bizzat deneyimlemişken.


  • protector  (06.12.17 17:12:30 ~ 17:14:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.