[]

hapı yuttuk tabirinin başka dillerde karşılığı

var mı? varsa nasıl?
herhangi bir dil olabilir.

birebir olup olmadığını merak ediyorum.

 
ing. we are screwed.


  • rectoa  (06.12.17 08:12:24) 
rectoa'nınkinden iyisi gelmiyor aklıma. tam böyle zıçtık diyen ve sanki zıçtığını, tam zıçışının dank ettiği an söylemeye yarauan bir şey bulamadım.

I'm done for veya done, we're (so) dead
in for a rough ride, in for some nasty shit artık nasıl dersen
in deep trouble/shit
up shit creek without a paddle
doomed, wrecked, fucked, ruined


aslında REM'in lotus diye bir parçası var. the odyssey'i okuduysan lotus'lı bir chapter geçer. odyssey gözleri açık kalsın, lotus uyutmasın diye kibrit çöpü gibi bir şey sokar ya, ne olduğunu hatırlamıyorum.

işte REM lotus'ta "so happy to show us, I ate the lotus," der.

buna eski bir arkadaşım dikkatimi çekmişti. hakikaten hapı yuttuk demiş oluyor, iş işten geçti. parça muhtemelen HIV kapmış olmak hakkında (ya bu, ya da bir tür bağımlılık.), kriptik sözler yazar Stipe ve ben bu sonuca varmıştım.

ama ingilizcede böyle bir deyim yok işte. metafor olarak kalıyor. olsaydı cuk otururmuş, değil mi :)
  • godoşu beklerken  (06.12.17 09:01:53 ~ 09:47:52) 
we are done


  • superb  (06.12.17 10:08:58) 
Oouuuvvv shit! (Bir de sağ elinin tersiyle sol elinin avuç içine vurdu mu tamamdır )


  • insomnia  (06.12.17 10:28:16) 
we fucked up


  • greenshadow  (06.12.17 11:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.