[]

ikinci el alışverişlerde ödeme nasıl yapılır?

yüzyüze görüşüp bilgisayar almak istiyorum. fiyatı yüksek tabii. ben satıcı ile bir yerde oturur, bilgisayarı incelerim sorunu var mı bakarım diye düşünüyorum. almaya karar verirsem ödemeyi en güvenli şekilde nasıl yaparım? o kadar mevlayı yanımda taşımak istemiyorum, satıcı ile beraber havale için bankaya mı gidilir? bu konuda tecrübeniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
(soru kategorisine yeniden açtım)



 
yanında taşımak istemiyorsan cepten havale yapabilirsin. gün içinde anında gerçekleşiyor.
atm de bi seçenek tabi.

  • sttc  (05.12.17 21:27:16) 
bir yere oturup bilgisayara bak, bilgisayarın özellikleri cidden dediği şekilde mi kontrol et.
laptopta ne kadar çizik varsa o kadar hor kullanılmıştır,
ekranda ölü nokta var mı bak bembeyaz bir ekran ve simsiyah bir ekran aç bir video oynat. bu dosyarı önceden usb'e yükle götür usb'yi de denemiş olursun. ses çıkışını kontrol et.
parayı 2k-3k gibi değerse önceden anlaştığın şekilde elden verebilirsin ben genelde elden veriyordum. bu seferde alan kişi para kalemi ile vs kontrol etmek isteyebilir. havale eft yapayim dersen satın alacağın kişide o app veya teknoloji olmayabilir.
yada bilgisayara ok dedikten sonra elemanı bankaya davet edip parayı çekip verebilirsin o da olur.
kağıt vs de imzalıyor çoğu kişi şu seri nolu bilgisayarışu kişiden şu fiyata aldım vs diye ama o da tercih meselesi.

edit: parayı nasıl aktaracağını önceden söyle mutlaka, elden vereceğim, havale edeceğim, beraber bankaya gideceğiz vb şekilde. sonra adam afallıyor panik falan oluyor bazen.
  • dedim dedim de kime dedim  (05.12.17 21:32:28 ~ 21:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.