[]

staj, biyoloji, yurt dışı

moleküler biyoloji ve genetik okuyorum üçüncü sınıf öğrencisiyim. bu alanlarda bir yurtdışı şirketinde yaz stajı yapmak istiyorum. yalnız param yok, bazı şirketlerin aylık 300-400 euro ödemesi oluyor o tip bir şey arıyorum. olur ya gözünüze çarpmıştır, halihazırda oralarda bir yerlerde çalışıyorsunuzdur, bir mesaj kadar uzağınızda bir kızın hayalleri yatıyor.... cok duygusal oldu ama aşağı yukarı böyle.




 
sadece arkadaşça bir tavsiye: bu tip duyurularda daha önce bu alanda neler yaptığını veya hiç değilse ne amaçladığını vs. daha ayrıntılı olarak anlatırsan insanların sempatisini kazanman daha kolay olur. ben açıkçası bu alanda çalışan biri olsam bile "x arıyorum yardım edin" diyen birinin çağrısına cevap vermezdim. çocuk oyuncağı değil bu. hayatını değiştirebilecek, sana çok büyük fayda sağlayabilecek bir şey arıyorsun. şu ana kadar sen nereye baktın, ne yaptın? söylemek istediğin, vermek istediğin hiçbir detay yok mu mesela? "arıyorum" demişsin, e arayıp kendin bulamadın mı? hangi aşamada sorunla karşılaştın?

hani desen ki şöyle bir firma buldum ama nasıl başvuracağımı bilemiyorum, onunla ilgili sorular sorsan anlayacağım. bu tarz olunca fazlasıyla beleşçi görünüyor açıkçası.

ha "sana ne lan gavat, yazacak olan yine yazar, gölge etme" diyebilirsin ki haklı olabilirsin, belki iyi niyetli birisi çıkıp yardımcı olur. ben sadece şansını arttırman için söylüyorum. hevesli ve istekli görünen, "bilen yeşillendirsin" demeden önce ön çalışmasını yapmış birisi daima daha çok desteklenir.
  • der meister  (04.12.17 22:48:31) 
Simdi nerelere baktigini ve hangi alanda aradigini soylemedigin icin bodoslama tavsiye verecegim. Oncelikle yapman gereken sey ufak capta bir niyet mektubu, CV, Ingilizce transkript falan hazirlamak. Bunlarla calismak istedigin hocalara mail atip staj butceleri olup olmadigini sormak. Bu yontem, doktara basvurularinda da acayip isine yarayacak. Ben universitedeyken 200 laboratuvara bu sekilde mail atip en sonunda kabul alan arkadasim vardi. Dolayisiyla pes etmemen gerekiyor.

Evrimsel biyoloji ile ilgileniyorsan, alanim oldugu icin biraz daha ozgun tavsiye verebilirim. Evoldir'i her gun takip et. Nature Job'tan bak. Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitusu donem donem staj basvurusu acabiliyor, web sayfalarini kontrol edebilirsin. Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Dernegi'ne yaz, onlar mail grubunda paylasirlar. Yurtdisindan bircok kisi dernege uye, Turkiye'den ogrenci yetistirmeye hevesli olanlar da var iclerinde. Butce yaratabilirler.

Bunlarin hicbirisi olmazsa Turkiye'de staj yapilabilecek harika laboratuvarlar var, Eger istersen soyle, onlari da yazarim.
  • evrim halkasi  (04.12.17 23:21:44) 
@der meister tesekkür ederim ama yazan olursa acıklarım diye düsündüm


  • meyve parcacikli kadin  (04.12.17 23:22:26) 
Merhaba. Cognitive ve computational neuroscience/neuroimaging alanlarina ilgi duyuyorsan yardimci olmaya calisirim. Onun haricinde dilersen vaktiyle staj icin basvurularimda kullandigim ornek bir niyet mektubu gonderebilirim. Ben bir ana stajimi munih max planck’ta digerini de heidelberg max planck’ta yaptim. Her ikisinde de kalacak yer ve ogle yemegi karti haricinde harcliktan fazlaca bir miktar para aldim. Ilgi duydugun alanda hocalari arastirip onlara yazarak sansini denemeni oneririn. Simdiden kolay gelsin, basarilar ^^


  • lamira  (04.12.17 23:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.