[]

Allahını seven üstüme Lada'dan anlayan bilirkişi atsın.

Kendisi kullanmış olan, anası babası, halası, amcası, dayısı kullanmış olan varsa bi zahmet benim için sorsun nooluur? Donanım haberde konu açtım kimse dönmedi. :(

Evet elimizde bir adet Lada Vega 2006 model mevcut. Ben otomatik vites kullanmış biri olarak dün ilk defa bunu kullanayım dedim ve rezil odum. Yokuşlarda mı kaymadım, birinci vites yerine üçe takıp arabayı mı hoplatmadım. : Herneyse arabanın da canını çıkarmadan ve başkalarının da canına ve malına zarar vermeden, dün bir direksiyon hocasıyla konuştum ve manuel vites sürüş dersleri alacağım.

Fakat dün park ederken bir gençten yardım istedim. Aynen şunu dedi, abla böyle araba mı olur yaa nasıl vites bu böyle nebiçim şey dedi. Ayrıca yine bir bayan arkadaşım denedi kullanamadı o da arabayı, "ay şekerim yapamazsın sen bunla sat onu otomatik al" dedi. Çok moralim bozuldu. Şu anda benim otomatik araba alacak bütçem yok. En az üç sene ben bir şekilde bu arabayı kullanmalıyım. Babama göre (babam sağolsun :)) arabanın da bir şeyi yok, halt etmiş onlar araba taş gibi, onlar becerememiştir dedi.

Şimdi değerli fikirlerinizi istiyorum, sizce ben bu arabayı öğrenebilir miyim? Yoksa maceraya atılma mı diyorsunuz siz de? Pazartesi sürücü kursunun hocası düz vites bir arabayla beni çalıştıracak, daha sonra Lada'ya geçeceğiz. Sizce viteslerde ne sıkıntı olabilir ki? Usta da baktı, bir sıkıntısı yok arabanın dedi. Bunun vites kutusu mı farklı diğer otomobillerden?

 
Vega'yı bilmem ama Niva kullanmış biri olarak 1-2 haftada alışacağını düşünüyorum.


  • zombi  (04.12.17 14:50:46) 
lada kullanmadım ama, insanın alışamayacağı şey yok.


  • chavezding  (04.12.17 14:56:11) 
İşin ilginci bugün Hyundai düz vites kullandım vites geçişlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. E benim Lada'nın vites kutusunda bir sıkıntı da yokmuş, yeni çıktı servisten. Ama ben bunun viteslerini geçiremiyorum azizim. Nasıl bu yaa, kafayı yiycem.


  • old possum  (04.12.17 14:58:12 ~ 14:58:47) 
senelerdir opel astra kullanan biri olarak, arabamın yerini değiştirmek maksadıyla kapıcının şahin'ini kullanmak zorunda kaldım. ilk 1 dakika "ulan bu ne?" dedim. çünkü birinci vites var ama yok. arabayı çalıştırmak için gaza da basmak gerekiyor. direksiyon hidrolik değil falan. ama dilini çözünce gerisini hallettim. neredeyse 8 senedir ehliyetim var.

sonuç: bol bol pratik yap. debriyaja dibine kadar asıl. vitese sert davran. geç yerine topaç diye bağır hatta. alışırsın zamanla.
  • rain when i die  (04.12.17 15:37:12) 
ladanın vitesi sert olur. 2-3 gün sonunda alışırsın, sıkıntı olmadan da yıllarca kullanırsın.

onlar halt etmiş.
  • babilbaligi  (04.12.17 15:45:25) 
Ladanın vitesi biraz sert oluyor, bir de geri vitesin önde olması olayı var. Onun dışında bir fark yok, alışırsınız.


  • kayranin kedisi  (04.12.17 15:48:09) 
Katır kutur diye tabir edebileceğimiz bir arabadır tabii. O yüzden alışık olmayana acayip gelir, normaldir. Ben de dedemin reno sembolünü kullanırken garipsiyorum hep. Ama devamlı aynı arabayı kullanınca alışılıyor. Merak etmeyin.


  • inawen  (04.12.17 16:47:52) 
Araba kullanmayı samarada öğrendikten sonra başka arabalara geçince farkettim ki, Ladalar iyi güzel ama çok kazmalar. Şu anki araba nefretimde payı olabilir şu durumun.


  • cleric  (04.12.17 17:24:17) 
boşver o lafları edenleri kara şanzımana bile 1 haftada alışırsın o bok atanlar anlamıyorlar. Sadece antreman yap bolca


  • basond  (04.12.17 18:21:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.