[]

ishal ama oyle boyle degil

Sabah yediklerimi ogleden sonra kustuktan sonra ishal basladi ve kati orani sifir olan bir ishal. Yarini beklesem mi yoksz acile gitmem gerekir mi?




 
patates haşlama, muz falan iyi geliyor, bir deneyin isterseniz.

doktor en iyisi tabii.. geçmiş olsun.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (03.12.17 19:46:08) 
kuru kahveyi yiyin haşlanmış patates muz .eğer yakında nöbetçi eczehane varsa bağırsak düzenleyici alın.3-4 öğünde anca düzelir


  • birdposing  (03.12.17 20:01:23) 
Likidite oranın artmış. Derhal patates ve muzdan sepet yap.


  • [GODDARD]  (03.12.17 20:04:33) 
Bolca su için. Acile gitmek için erken gibi duruyor ama şu durumlar gelişirse acile gidin/götürsünler:
1) Ağızdan su alamayacak kadar bitkin hale gelmek
2) Baş dönmesi, halsizlik, genel durum bozukluğu
3) Ağrı kesicilere rağmen düşmeyen ateş (örn. parol)
4) Şiddetli karın ağrısı

İlk aklıma gelenler bunlar. Bunların haricinde acile gitmenizi gerektireceğini düşündüğünüz bir durum olursa tabii yine gidin ama şunu unutmayın: acilde size 1000 cc SF (serum) verip evinize gönderecekler. Bu 1000 cc serumu (1 litre tuzlu su) normal su olarak kendiniz içmeniz daha evladır.

Durumunuz aslında kabaca besin zehirlenmesine uyuyor. Bu tarz durumlar 24-48 saat içinde düzelme eğilimindedir. En çok dikkat etmeniz gereken şey bol su içmek. Onun haricinde muzla, patatesle bilmem neyle kendinizi kabız etmeye çok çalışmayın. Bırakın hastalık normal seyrini izlesin. Ama yukarıda saydığım durumlar gelişirse acile başvurun.

PS: İçiniz rahat etmezse sabahtan dahiliye (veya randevu alabilirseniz gastroenteroloji) kontrolü uygun olabilir.
  • gonion  (03.12.17 21:47:20 ~ 21:48:20) 
doktora git.


  • silver apple  (03.12.17 21:47:59) 
reflor u deneyebilrisin. ben acil durumlar için saklıyorum. recetesiz satılıyor olması lazım.

probien de olur.
  • sttc  (04.12.17 00:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.