[]

hdmi ile tvye bağlayınca yavaşlayan internet

laptoptan izlerken sular gibi akan filmler diziler, laptopu hdmi ile tvye bağlayınca 2 saniyede bir duraklıyor. ne alaka ve nasıl çözülür bu saçma durum?

tv samsung uhd 7000 50, laptop hp envy, hdmi kablosu philips.

bonus 1: doğrudan tvden bağlanınca da malum yasaklar yüzünden dizi sitelerine bağlanılamıyor, film sitelerinde muhtemelen playeri tanımadığından hiç yüklenmiyor. bonus soru olarak bu sorunları nasıl çözebileceğimizi de biliyorsanız bu daha iyi.

bonus 2: aynı wifi üzerinden kablosuz tv-laptop bağlantısı diye bişey varmış. (mağarada hava çok güzeldi evet) bu model tv ve laptopta mümkün müdür, nasıl yapılır?

 
sorun aynı çözünürlük olup yüklenmemesinde mi? çözünürlüğün artmasında mı? yüklenip de duraklamasında mı? yani ekran kartında mı?


  • idexo  (03.12.17 12:32:31) 
- TV'nin orda wireless'ın iyi çekmiyor. (benim oyum buna)

- bağladıktan sonra çözünrülüğü düşürebilirsin, 1280x720 ile denemek işe yaryabilir.
  • celeron 300a  (03.12.17 12:42:29) 
duyulmasi gerektigi kadar ve celeron 300a; tv ile modem yan yana. dolayısıyla tv ile laptopu bağlamak için yan yana koyunca modem-lap top arasındaki mesafe de yarım metre bile olmuyor. normalde laptopu bağlamadan yani duraklamadan her zaman kullandığımız yer 2-3 metre halbuki. modem ya da wifi çekmeme sorunu olduğunu sanmıyorum yani.

celeron 300a; çözünürlük düşürme denendi, hatta ütü masası ile çekilmişe kadar çözünürlük düşürüldü, fark/hızlanma yok. ekstra olarak dizi farklı playerlar da denendi.

idexo; sorun ne aynı ne de daha düşük çözünürlükte yüklenmemesiya da yüklenip duraklaması. yüklenmemek derken 1-2 saniye oynuyor,sonra ekranın ortasında kocaman bir yuvarlak çıkıp dönmeye başlıyor, sonra bi 2-3 saniye daha oynuyor ve gene o sinir bozucu yuvarlak çıkıp dönüyor ve bu böyle devam ediyor. bu tam olarak yüklenmemesi midir yoksa yüklenip duraklaması mıdır nasıl ayırd ederim bilmiyorum.
  • halanne  (03.12.17 14:42:24) 
çözünürlüğü düşürdüğünüz halde aynı şey oluyorsa sorun muhtemelen internet hızının düşmesidir. Neden olduğuna dair bir fikrim de yok maalesef.

çözüm için başka bilgisayar kullanmayı deneyin.
  • idexo  (03.12.17 16:03:55) 
Laptop, tv'ye bağlıyken bir speedtest.net 'den internet hızını bir test edin bence.


  • reactionic  (03.12.17 16:10:02) 
wifi sorunu bence, tv'nin yanına bi ethernet kablosu çekseniz çözülür gibi geldi.

bi de biraz uçayım, tv'nin bulunduğu pirizin toprakla falan bi sıkıntısı olabilir, hdmi kablosuyla tv'den gelen akım wifi sinyalini sapıttırıyo olabilir.
  • yuto  (04.12.17 00:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.