[]

UDP port

online oynana bir oyuna bağlanmak isterken oyun bana şöyle bir uyarı verdi:

"The game detected that you have an incompatbile network configuration. The game needs to be able to communicate over UDP ports 5000-5010 and 19998-21000, if you have a firewall you must configure it to allow the game to use these UDP ports. The game also requires direct HTTP communication over TCP port 80, and it does not work through an HTTP or SOCKS proxy."

bu udp portunu nereden ayarlayacağım bilen var mı ? yoksa ben bunu yanlış mı anladım, sorun başka birşey mi?

 
modemde 5000-5010 ve/veya 19998-21000 arasinda bir/birer port acacaksin.
port tipini UDP sececeksin. ve oyun ayarlarindan actigin port'u belirleyeceksin (buyuk ihtimalle)

  • sourlemonade  (03.09.07 00:49:43) 
port range secenegi vardir modemin arayuzunde 5000-5010 ve 19998-21000 arasi portlari acarsin olur biter.

nasil yapilacagini bilmiyorsan "modeminmarkası+model numarasi+port acma" yazarsan resimli bir kilavuz kesin cikar.
  • entrapmen  (03.09.07 09:47:35) 
modemin büyük ihtimal web arayüzü vardır ona girip virtual server gibi bir linke tıklıyorsun (modele göre değişir bunun adı) ve belirtilen ayarı yapıyorsun. iyi bir modemse muhtemelen hazır oyunlar için profiller vardır onlardan kopya da çekebilirsin yazdığın değerlere göre. ip adresi de ister yalnız lan ip ni de girmen gerekecektir. 192.168.1.2 gibi.


  • ozdek  (03.09.07 09:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.