[]

Bitcoin'den bağımsız olan bir kripto para var mı?

Sanki hepsi bitcoinin düşüşü ya da yükselişine bağlı değil mi?




 
Bağımsız derken etkilenme anlamında diyorsan neden öyle olsun ki? Hepsi aynı kategoride, hepsi aynı ortamda değişiliyor, hepsi aynı risklere ve aynı ekonomik ortama tabii yani. Bitcoin ile korelasyonu olmayan sanal kur olamaz gibi geldi.


  • Adramelekhh  (03.12.17 00:29:12 ~ 00:29:42) 
değil. iota microsoftla iş birliği yaptı. buna göre fiyatı arttı. btc neresinde bunun? alakaları yok.


  • ghilleinthemist  (03.12.17 00:43:25 ~ 00:44:10) 
finansörleri farklı. ico diyolar galiba. algoritmaları zaten farklı. aynı borsada olsalar da dinamikleri farklı. pool lar, talepler hacimler vs hep farklı.
birbirine bağlı coin yok.

  • sttc  (03.12.17 03:27:49) 
Teoride hepsi birbirinden bağımsız çünkü hepsi farklı birer ekosistem. Örneğin Stellar Lumens Asya-Pasifik ülkelerinde para transferi amaçlı kullanılan bir yapı. IBM'in yatırımı ile son zamanlarda müthiş artış gösterdi. Etherium akıllı kontratları hedefliyor, uzun zamandır çok sakindi, onda da Aralık ayı itibariyle ciddi gelişmeler olacak teknolojik altyapı anlamında, beklenti satın alındı ve yükseldi. Bitcoin dijital altın ve değer deposu olma amacında (bana göre).

Zaman zaman korelasyon söz konusu oluyor, son 1 saatlik grafiklere bakarsanız istisnalar hariç hepsinin aynı anda yeşillendiğini veya kırmızılaştığını görürsünüz. Çatallanma zamanları da tersi durum oluşuyor; tüm alt coinler çakılırken BTC zıplıyor ve piyasadaki baskınlık oranı artıyor. Çatal sonrası çok hızlı bir şekilde BTC çakılıp alt coinler artıyor.

Bir de coinmarketcap'teki ilk 20-30 coin sonrası pump-dump coin'leri, neredeyse hepsi çöp. Planlı bir şekilde belli bir saatte anlık yükseltilip indiriliyor dikkat etmek lazım yatırım yapılacaksa.
  • Lethe  (03.12.17 11:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.