[]

online ödeme sistemleri

merhaba, kurulacak bir web sitesi için müşterilerin siteden kredi kartiyla veya mobil olark ödeme yapabilecekleri bir sistem gerekiyor ama bu konuda hiç bilgim yok. tecrubeli arkadaşlarin bilgisinden faydalanmak istiyorum. teşekkürler




 
Türkiye'de birçok banka asseco ile çalışıyor yani sistemleri, yazılımları, kullanıcı arayüzleri aynı. Değişen sadece parametreler.

Garanti bankası gibi kendi sistemini kurmuş olan bankalar da var.

Sanal pos olayında mantık şudur, herhangi bir banka ile anlaşırsın ve sana sanal pos verirler.

Bu sanal pos ile almış olduğun banka ve diğer tüm yurtiçi ve yurtdışı kredi kartı ve debit kartlarını destekleyecek bir sanal pos yazılımını yazabilirsin.

Fakat taksitli işlemi sadece aldığın banka için yapabilirsin.

Eğer taksitli işlem yaptırmak istiyorsan her bir banka için sanal pos başvurusunda bulunman gerekiyor.

Bankaların sağladığı 4 tip sanal pos modeli var,

1- 3dsiz ödeme
Müşteri kredi kartı bilgilerini senin sayfanda girer, herhangi bir sms vs. gelmeden anında kartan para çekilir.

2- 3D Model
Bunda müşteri kart bilgilerini senin sayfanda girer, girilen kart bilgierini istenilen formatta banka servisine post edersin, müşteriye sms ile şifre gelir, müşteri şifreyi girer işlem başarılı veya başarısız olarak senin vermiş olduğun url'e belirli formatta bir data ile geri döner. Henüz para çekilmez bu aşamada. Sen bu gelen datayı okuyup işlemi onaylar ödemeyi kabul ettiğini bankaya bildirirsin ödeme tamamlanır.

3- 3Dpay model
3D Model ile aynı sistem tek fark müşteri sms ile gelen şifreyi girip onayladığı anda para çekilmiş olur. İkinci bir onay gerektirmiyor. Olumlu ve olumsuz yanları var.

4- 3Dpay-hosting
Bu yöntemde müşteri ödeme yapmak istediği zaman bankanın sayfasına senin vermiş olduğun tutar ile yönlendiriliyor, müşteri isterse tutarı bu sayfada değiştirebiliyor.Ödemeyi yaptıktan sonra yine senin vermiş olduğun url'lere geri dönüyor. E-ticaret için hiç uygun bir yapı değil.

_____________________________________________________________________________-

Yukarıda bahsettiğim online ödeme sistemlerinin hepsi zaten anlaşacağın bankanın sana vereceği dokümantasyonda olacak. Banka dokümantasyon dışında .net ve diğer diller için kütüphane de veriyor. Örnek kodlar da bulunmakta. Bununla birlikte test edebileceğin test kartları ve test ortamı da sağlanıyor.

Eğer yazılımcıysan ve herhangi bir aracı kullanmadan bu işi çözmek istiyorsan iş çok zor değil, dokümantasyonları inceleyerek hemen çözersin.


________________________________________________________________

Bunların haricinde iyzico, payu gibi aracı ödeme sistemleri var. Bunlar ile çalışırsan her ödeme başına sabit bir fiyat + toplam tutar üzerinde % bazında komisyon vermen gerekiyor.

Bunların sağladığı avantaj ise herhangi bir banka ile anlaşmıyorsun, bu firmalarla anlaşıyorsun ve sistemin neredeyse tüm banka kartlarını (taksitli veya peşin) desteklemiş oluyor.

Eğer yazılım konusunda çok çok iyi değilsen, işi hızlı çözmek istiyorsan ve vereceğin komisyon da seni çok etkilemiyorsa bunlardan biriyle çalışabilirsin.
  • ocanal  (02.12.17 17:54:31) 
Ideasoft gibi firmalardan altyapi destegi alabilirsin. Eger hacmin kucuk olacaksa en cok karti olan bankadan al POS'u. Ocanal'in bahsettigi odeme kuruluslarinin komisyonu yuksektir.


  • piremses  (02.12.17 19:16:29) 
  • neymis  (02.12.17 21:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.