[]

Dünya nüfusu çok mu fazla ...?

Yoksa bizi 200 sene daha götürür mü?

www.strawpoll.me

Buyrun anketimiz :) sunum için,katkı verirseniz sevinirim.

 
Dünyada var olan kaynaklar hemen hemen 3 milyar insana yetecek miktara kadar düştü. Dünyanın kendini yenileme hızından çok daha hızlı bir şekilde ürüyor ve tüketiyoruz. Nüfus eksponansiyel olarak artarken gezegen ilk günkü gibi dönmeye devam ediyor. Henüz kendisine ne derece zarar verdiğimizin farkında değil. Aldıklarımızı yerine yenisini koymak konusunda insanlık olarak çok kötü olduğumuz için ise her geçen yıl, yıllık kotamızı 1-2 ay daha erken bitirir hale geldik.

Kaynakları bitiriyor, toprağın metrelerce altından ıvır zıvır çıkartıyor, atmosferi her geçen gün daha beter hale getiriyor, nefes almayı zorlaştırıyor ve mevsimleri değiştiriyoruz. Değişmeyen tek şey ise "2 çocuk yapayım da soyumuz devam etsin" anlayışı. Kimse dünyaya getirdiği neslin daha fazla dertle uğraşacağını düşünmüyor. Şimdilik 7 küsur milyarız. 100 sene sonra ne olacağını bilmem ama bu hızla gidilirse başka gezegen kaçınılmaz bir gereksinim olacak ya da büyük bir toplu ölüm yaşanacak.

Ama gezegenimiz tarih öncesinde sayısız berbat çağ atlattı, kendini bir şekilde yenileyip dönmeye devam etti. Bizim berbatlığımızı da atlatacağını düşünüyorum. Tek sıkıntı ise hiçbirimiz o zamanları göremeyeceğiz :)

Sonuç olarak dünya nüfusu fazla değil. Almış başını gitmiş. Bambaşka.
  • desdenova34  (01.12.17 23:25:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.