[]

Videodaki anahtar sinyali hırsızlığı nasıl bir sistem ile engellenebilir?

www.youtube.com

sorum başlıkta arkadaşlar.


 
Öncelikle araç kilit ile hangi protokol ile iletişim kuruyor bilmiyorum. Videoda gösterdiğine göre evin içindeki anahtarın sinyalini okuyup, diğer cihazla açıyorlar. Bu durumda anahtarın sinyalinin dışarı aktarımını kesecek bir yapı iş görür.

Örneğin temassız ödeme kartları tutmak için rfid cüzdanlar var. Ona benzer bir şeyden bahsediyorum.
  • elon  (01.12.17 17:49:06) 
ben bu gibi şeyleri merak edip burada ya da sözlükte dile getirdikçe, bazı arkadaşlar teknolojiye muhalefetmişim gibi olur olmaz gerekçeler öne sürerek bana karşı çıkıyorlar. ben bir halt değilim ama demek ki benim düşündüğümü koskoca mercedes'in mühendisleri düşünmüyor. ya da burada bana muhalefet edenler gibi düşünüyor.

oh iyi olmuş lan, ne de güzel çalmışlar. inşallah o temassız anahtara 250 metre menzilde sinyal yollayacak anahtarı düşünen gerizekalıdan çatır çatır alırlar tazminatını.

ben burda merak edip soruyorum "ulan nasıl olsa arabanın yanına gidip kapısını elinle açana kadar o kilidi açmanın anlamı var mı, şu anahtarın menzili kol boyundan uzun olmasa olmaz mı" diyorum, adam bana "belki önden koşan çocuğuna uzaktan kapıyı açmak içindir" diye cevap veriyor. al işte uzun menzil sana. masandan yürüttükleri kumandalı anahtarla otoparkta düğmeye basa basa gezip kilidi açılan arabayı çalanlar da var. niye? önden koşan velede uzaktan kapı açabil diye yapılmış 250 metre sinyal yollayan anahtar yüzünden. ama koskoca merso çıkıp "ulan ta evin içindeki anahtarın sinyalini yakalayıp arabayı çalarlar belki" diye düşünüp o sinyali yarım metre yapsa şimdi dolapdereli necmi gibi pinpon topuyla uğraşıyordu bu çakallar.

nasıl önlersin? önden çocuğa kapı açma gerekliliğinin, arabanın çalınma riskinden daha önemsiz olduğunu kavrayıp anahtarın menzilini kısa tutarsan engellersin. bunu da sen değil anca üretici yapar.
  • kibritsuyu  (01.12.17 17:57:28) 
evinin önüne parketme


  • fasulyek  (01.12.17 19:37:37) 
eve girince anahtarı komple kapalı metal bir kutu içine koyarsan bu şekilde çalamazlar.


  • orpheus  (02.12.17 10:56:19) 
aslında o cihaza verecekleri parayı ön cama verseler de olurmuş. araçta anahtarsız çalıştırma sistemi de var muhtemelen ve yine burada sorduğum bir sorudan öğrendiğim kadarıyla anahtar araçtan uzaklaştığında motor durmuyor.

patlat camı, start düğmesine basınca anahtar menzilde olduğundan motor çalışacaktır zaten. sonra bin git, sahibi gibi.

sahibi de binlerce yuroluk arabası çalınmasın diye anahtarı ne yapacağını düşünsün. ama koskoca mercedes düşünmesin, "ulan böyle olunca arabayı çalıyorlar, şunun menzilini uzun yapmak yerine 1 metre falan yapalım" demesin. biz de "niye 1 metre değil de daha uzun yaparlar ki" diye sorgulayınca abuk subuk bahanelerle gerizekalı ilan edilelim.

al en garantili yöntem bu. teknolojiye binlerce yuro verirsin ama seni bu korur:
ipekag.files.wordpress.com
  • kibritsuyu  (02.12.17 11:30:50 ~ 23:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.