[]

kedinin hırçınlaşması

merhaba,

1 ay kadar önce bir kedi sahiplendim. tahminen 1-2 yaşlarında. erkek bir british fold. birkaç gündür yanıma gelmemeye başladı, biraz da hırçınlaştı.arada sırada olan bir şey mesela: merdivenden bir ses duysa hemen korkup koltugun arkasına gidiyor. Bazende saldırıyor bana. gerçi ısırıp, tırnak geçirmedi ama üzerime geliyor namussuz :)

Şimdi bunun sebebi ne olabilir. sabah 8 aksam 6-7'ye kadar evde yokum hayvanın canı sıkılıyor ?

evde kötü bir koku veya oraya buraya idrarını bırakmıyor ama azmış olabilir mi?

bir de yarın kısırlaştırmaya götüreceğim acaba bu onu daha uysal yapar mı?

 
ısırıp tırnak geçirmiyorsa oyun oynamak istiyormuş gibi geldi bana. akşam eve geldiğinizde sanki çocukla oynuyormuş gibi yarım saatten fazla oynamaya çalışın düzenli olarak. ben sıkılsam bile görev gibi oynuyorum. eğlenceli bir aktivite gibi düşünmemek lazım. mama su vermek gibi zorunlu bir şey bence.


  • dracox  (01.12.17 11:59:48) 
yok oyun oynamak istediği zaman anlıyorum. bu baya atağa geçiyor :) korkup geri cekiliyor sanırım.


  • anti-kahraman  (01.12.17 12:06:48) 
yalnız kaldığı için trip atıyor olabilir. bir kedi daha alın. kısırlaştırın ayrıca evet.


  • teknikekip  (01.12.17 12:07:43) 
ikinci bir kedi +1. ayrıca daha çok oyun oynatmayı ve taşıma kabıyla/tasmayla dışarı çıkarmayı deneyebilirsiniz sıkılmasın diye.


  • slow like honey  (01.12.17 15:09:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.