[]

sözlükte her karşıt görüş

neden "troll"'lük, bu görüşe sahip kişiler de "troll" olarak görülüyor? bu düşüncelere sahip kişilerin gerçekten dalga geçtiğini, böyle düşünen insan olamayacağını mı düşünüyor bunlara "troll" diyenler?

"troll" gibi düşünenler sözlükte barınamaz mı sizce? ona göre ben de ciddiye alacağım veya almayacağım artık.


 
Karşıt görüş olabileceğini kabullenmek yerine troll deyip yaftalamak ve böylelikle kendilerini çoğunlukta göstermek işlerine geliyor.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (01.12.17 02:16:18) 
ben almıyorum ciddiye ama ben ara ara cidden trollük yapıyorum abartamdan, 5-6 sene kadar önce ulusözlük hesabım vardı nadiren ciddi bişey yazıyodum, nerdeyse komple troll entryleri, hani böyle sürekli rahatsız etmeyen gözüne batmasa varlığından bile haberin olmuycak ama güldüren cinsten troll.

sözlüğün ciddi ve ahkam keser, herkesin her şeyi biliyormuşçasına entry girdiği bir havası var, hani benim gözüme gözüken bu, bütün hepsi öyledir demiyorum. o hava trollük yapasımı getiriyo okurken. uğraşasım gelse ve vaktim olsa yaparım da.

galiba ve bir nevi, sosyal medya konseptinin "kafir"i gibi bişey bu. hani ona buna ve olur olmaz faşist diyen bir stereotip var ya, ya da ona buna - ııh zinhar günah, münafık diyen bir stereotip ve mensup oldukları/ait hissettikleri politik/sosyal gruplar var ilh. işte troll ithamı da bunlar ve benzerlerinin tümünü kapsayan, şekilsiz şemalsiz ve her şeye giden bir itham. hepsi o kadar.

ha şu da var, toplam entry sayısı/troll başlıkları oranı gibi sayısal bir mukayese yapmadım hiç ama, troller olmasa sözlüğe girilen entry sayısı epey düşer tahminim. sanki çoğu kişinin bişey yazası yok da, biri gelse bizi tahrik etse biz de ona mukabil entry girsek diye beklermiş gibiler. o açıdan bütün "troll"leri uçuralım ya da barındırmayalımın kimsenin işine gelceğini zannetmiyorum.
  • dafaisss  (01.12.17 02:20:46 ~ 02:24:18) 
troll derken memlekette farklı çeşitlerde troller var aslında. birisi ak troll'ler denen grup ki dalga falan geçmiyorlar tabii, gayet planlı programlı çalışan insanlar, diğer troll denen kesimse işi dalgaya vuranlar. ama özellikle 15 temmuz sonrası ak troll sayısında ciddi bir artış var mesela. az entry sayısına sahip tuhaf tipler hep aynı doğrultuda yazıp duruyordu bir ara.

internet jargonuna göre bildiğimiz trollükler iyidir yani, ben seviyorum ama onlar da zaten belli oluyor aslında.

ha cidden karşılıksız bir şekilde akpli olup, o görüşü savunup troll damgası yiyen de oluyordur elbette.
  • soso  (01.12.17 02:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.