[]

Kaput Kapanmıyor (Fiesta 2008)

İyi akşamlar duyuru sakinleri.

Ford Fiesta 2008 model aracımın kaputu kapanmıyor. Yukarıdan bırakıyorum, bastırıyorum fakat hiçbir şekilde kilidi oturmuyor. 5-10 dakika zorlamadan asla kilit oturmuyor. Daha önce yetkili serviste ustaya gösterdim kilidinde bir problem olmadığını söyledi. Son birkaç gündür kaputu açma kolunu çektiğimde de bir boşluk oluyor yani boşa çekiyormuşum gibi. Neden kaynaklı olabilir? Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı ?

Teşekkürler.

 
Otokilit ustaları tamirciler var hallederler 5 dakkada.


  • bos gezenin bos ustasi  (01.12.17 01:46:33) 
Aracınızın kaputu muhtemelen kaza sonrası onarım görmüş ya da orijinal olmayan parca ile değiştirilmiş. Bu sebeple kilit mekanizması ile kaput uyumlu çalışamıyor. Kaputun dili kilidin içine yerleşemiyor. Kilidin içine giren demir parçaya yapılacak bir modifikasyon ile sistem düzgün çalışır hale getirilebilir sanıyorum ama bunu yapacak usta bulmak zor. Ya da yeni kaput- kilit seçenekleri denenmeli ki bu da maliyetli olacaktır. Birkaç kaportacı gezip sormak dışında çözüm görünmüyor, üzgünüm.


  • md11  (01.12.17 01:53:49) 
para sıkışmıştır :))


  • sanquis  (01.12.17 03:30:42) 
o kilidi aşağı yukarı oynatan bir mekanizma var. kilit yerinden oynamış olabilir.


  • alperz  (01.12.17 07:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.