[]

diş kaplatma

diş kaplatma nasıl bir işlem, ağrısı sızısı çok oluyor mu? bir de devlet hastanesinde yaptırmak olur mu yoksa illa özelde mi yaptırmak lazım çok sıkıntı olur mu?




 
dişi yontup küçültüyorlar, sonra kalıbını alıp ona göre bir kaplama yapıyorlar. kolay bi işlem bence. özelde de çok bi para tutmuyor yani, sen bilirsin


  • nucleon  (01.12.17 00:58:57) 
bende 2 tane var. öyle çok ağrılı sızılı değil ama vakit alıyor.
koltuğa ilk oturduğunda dişini kesecekler az bir şey dişin kalacak ve ölçü kalıp alacaklar. kalıp yapılana kadar dişin öyle kalıyor, pek keyifsiz olan kısım burası. dişine dikkat etmen lazım. bende dişlerin hazırlanması 2 gün sürdü, 2 gün öyle gezdim. sıcak içmek ayrı dert, soğuk içmek ayrı : )
yemek yerken de dikkat edeceksin : )
sonra kalıptan gelen dişi önce tekrar prova ediyorlar, diş bazen yüksek ya da alçak olabilir, ona göre törpülüyorlar vs. ve ardından cilalanmaya geri gönderiliyor (bende ciladan gelmesini bekleme 3-4 saat sürdü). sonra gelen dişi yapıştırıyorlar oluyor bitiyor.
ilk 24 saat biraz tuhaf geçti, alışamadım diyim. sonra kendi dişim gibi varlığını bile hissetmiyorum.

özelde yaptırdıydım. devlet hastanesinde de olur bence ama daha uzun bir bekleme süreci yaşayabilirsin belki, bilemedim.
  • kumdan kale  (01.12.17 01:04:09) 
yukarda yazan arkadaşlarınki gibi değil de aynı gün dişin olsun istiyorsan paraya kıyıp özele ve düzgün bir yere gideceksin. aynı gün içinde dişin kesilecek( çepeçevre küçültmek) ve ardından dijital ölçü alınıp dişin takılacak. cad/cam'i araştır.

devlet hastanesinde yaptıracağın her kaplama adeta bir çöp. sebeplerini açıklamak uzun çünkü çok sebebi var. ama bedava.

dolgu mesela değişken, hekimin inisiyatifine kalmış. düzgün iş de yapabilir. ama protez hekime bağlı değil. ne kadar iyi niyetli olsa da protezi laboratuvar yapar, o da ihale ile en ucuz kim yapcaksa ona verilir. o da çöp yapar gönderir. kısa dönemde iyi gibi gelir ama uzun dönem daha kötü olur.

ağrı,sızı da şöyle. anestezi yapılır, kesimi hissetmezsin. anestezi geçene kadar dişin takılır. ya da ucuza ya da bedavaya yönelirsin, diş açıkta kalır ve sızlar.

düzgün bir yerde geçici protez de aynı gün yapılıp takılır, ucuza gidersen bir gün sonra takılır, akşam sızlayabilir.

falan.
  • Corrigan prefers beer  (01.12.17 01:26:16) 
Açılın, 17 kaplamalı vatandaş geldi. :)

Önce dişler kesiliyor. Bu aşamada elbette bir rahatsızlık, huzursuzluk oluyor ama kayda değer bir ağrı yok. Benim gibi çok fazla dişiniz kesilecekse ağzı uzun süre açık tutmak ciddi rahatsızlık verebiliyor. Bir iki diş ise sorun olmaz.

Kesim sonrası anestezi etkisi geçince -disler açıkta olduğu için- fena bir hassasiyet oluyir. Soğuk sıcak ya da hava teması bile ağrı yapıyor anlık sızlamalar şeklinde. Önlem alıp onu da aşıyorsunuz bir iki sızlamadan sonra. İlk gece kesilen diş sayısına göre diş etlerinde kanama olabilir, o biraz uyku kaçırmıştı bende.

Sonraki randevuda prova yapılıyor, değişiklik gerekmiyorsa dişler yapıştırılıyor. Yapıştırma esnasında da yine biraz sızlama oluyor yapıştırıcı soğuk geldiği için. Sonraki bir iki günde ise yabancılık hissi geçiyor ve kaplamanız olduğunu unutuyorsunuz.

Bence kaplamayı devlette yaptırmak risk olur, vakit harcanıp özenle yapılması gereken ciddi bir işlem, çekimden önceki son şans. O yüzden alanında uzman bir hekime yaptırmanızı tavsiye ederim.

Kısacası ağrı sızı değil de, bu süreçteki konforsuzluk biraz yoruyor insanı. Bir iki hafta sabrederseniz sorunsuzca atlatırsınız. Şimdiden geçmiş olsun.
  • md11  (01.12.17 01:43:50) 
basit bir islem bence her disci rahatlikla halledebilir. kaplamayi iyi kalite al, 10-15 sene dayansin. yoksa tak cikar ugrasirsin.


  • cooperr  (01.12.17 04:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.