[]

istifa eder etmez işten çıkabiliyor muyuz?

1,5 yıldır çalıştığım bi şirket var yarın istifa etmek istiyorum hemen çıkabilir miyim?




 
iş yerin ile anlaşmana bağlı genelde ihbar süreni tamamlatıp öyle ayrılmana izin verirler, bazıları bu durumda geçen seneden yıllık izinlerini falan kullanır işe gitmezler. Öyle bir durumun varsa bu şekilde kullanabilirsin.

İyi ayrılırsan sıkıntı değil hemen çıkışını verebiliriz de diyebilirler. Şirketin insiyatifi tamamen.

Ha sana saldırı olmuştur işyerinden tehtid vs almışsındır o durumları bilemem.
  • basond  (30.11.17 22:24:14) 
8 haftalık maaşını ödersen çıkarsın.


  • cakabo  (30.11.17 22:25:32) 
İhbar süreniz var.
1.5 yıldan az çalıştıysanız 4 hafta, 1.5 yıldan fazla çalıştıysanız 6 hafta daha sizi orada tutma hakları var. Tabi işveren ile anlaşırsanız, bu 4 veya 6 haftalık sürenin parasını almaksızın doğruca ayrılabilirsiniz.

  • elf of darkness  (30.11.17 22:25:51) 
13 gün yıllık iznim var içeride ama yine de sanırım orada tutabiliyorlar doğru mu? :/


  • tamam onu da ben yaptım  (30.11.17 22:26:46) 
toplu iş arama iznini düşürtürsün, ve içerideki izinleri de yöneticinle konuşarak saydılara bilirsin.

Bu durum biraz işverenle anlaşmana bağlı. Durumunu anlatırsan daha erken çıkman için izin verirler.
  • gibicibicis  (30.11.17 22:31:58) 
Yöneticinle anlaşırsan, kalan izinlerinin parasını da alıp üzerine anlaştığınız sürede çıkabilirsin. Ama ha yok, biz sana tüm ihbarını yani 6 haftayı kullandırıcaz derlerse de, içeride kaç gün yıllık iznin kaldıysa + yasal iş arama izinlerini(haftada bir gündü sanırım) üzerine eklersin,o gün dolunca da basar gidersin. İş yerleri genelde "hayır iznin olsa da gidemezsin, dava ederiz falan fistan" diye korkutsa da öyle bir hakları yok. Buyrun dava edin, selamımı da söyleyin diyerek çıkıp gidebilirsiniz.


  • thracia  (30.11.17 23:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.