[]

kedi ne kadar ve ne yemek yer

5 aylik kedim.

bence cok besleniyor. yarim kilo tavuk gogsunu(haslayip dilimledim) bi gunde yedi.
kuru mamasini cay bardagiyla mi koyayim ne yapayim? obez olacak cikacak basima. cok yemesi de iyi degil ki yazik gunah. ac degilse yemez diyorum ama silip suruyor da.

asla yememesi gerekenler olarak, mantar, seker biliyorum. vermiyorum.
islenmis gida da vermemeye calisiyorum.
sute bandirip ekmek verilir mi?
ton baligi, tavukla besliyorum.
ama pahali gelmeye basladi. gecen bezelye verdim yedi.
havuc da yiyebilirmis. kuru mama da veriyorum. advanced kitten kullaniyoduk. param bitti gidip alamadim, acip mama da vermek istemedim, evden ne verebilecegimi bilemedim.



bi fikir verir misiniz? kediyi hangi yemeklerle ve ne kadar beslemeliyim?

 
heheh nası ya. yarım kilo tavuk göğsü mü! bir adet kedin olduğuna emin misin? 10 tane olmasınlar :D

valla kedi mamalarıyla beslenen kedilerin 1 günde 40-50 gram mama yemesi uygun oluyor. o da yaklaşık iki çay bardağına denk gelir sanırım. kedinin kilosuna göre değişiyor bu miktar ama senin kedi muhtemelen 1-1,5 kilo falandır. ona göre yazdım. yani yarım kilo tavuk yemesi hiç ama hiç normal değil.

evdeki yemeklerle besleyeceksen işin biraz zor ama en ucuz ve en sağlıklı yolu seçmiş olursun. bezelye, havuç, patates, brokoli yerler çok da severler. ama kediler etçil hayvanlar. yani sebzeyi daha az vermelisin, genel olarak protein ağırlıklı beslemelisin.

kediler sütü sindiremez, süt verme.
haşlanmış yumurtanın sarısına bayılırlar. şimdi seninki gider bir yumurtanın sarısını da yer kesin :D o kadar çok verme. günde bir yumurta sarısının yarısından daha az ver.
yoğurt çok severler ama kendin mayalayabiliyorsan çok faydalı olur. hazır yoğurt vereceksen bir numarası yok, verme daha iyi.
tavuk ciğeri ise en başarılı kedi yiyeceği bence. hem kasaptan üç kuruşa, hatta bazen bedavaya alabiliyorsun, hem de faydalı. haşlayıp ver. kedinin yemediğini kendin bile yiyebilirsin. ama bazı kediler ciğer sevmiyor.

kuru mama vereceksen de kitten mamaları yavaştan bırakabilirsin. daha pahalı oluyorlar çünkü. onun yerine adult mama vereiblirsin. ucuz ve kaliteli mama tavsiyem pek yok. kalite açısından brit care ve n&d güzel mamalar ama pahalılar. ben eskiden pro plan'ın açık mamasını alıyordum, o ucuz. kilosu 20-25 lira civarında olması lazım. en iyi mama değil ama madem paran az, f/p olarak güzel mama.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (30.11.17 21:36:00 ~ 21:46:29) 
bazı kedi öyle ama fazla yemesin sağlığı için iyi değil. doğada hiç bir zaman bedava yemek yok. o kadar yemek için kmlerce koşması lazım ama evde yüzlerce kaloriyi yata yata alıyor. hareketli bi kediyse bir nebze daha iyi tabi.

obez kediler oldukça yayğın hele ileride kısırlaştırırsan o zaman aşırı kilo alır.

bizim yetişkin kedilere 2.5kg paket mama alıyoruz 2 adet kedi 2 hafta yiyorlar bitmiyor bile.
  • orpheus  (01.12.17 04:44:21) 
5 aylık kedi 1-1,5 kilo olmaz ne yaptınız. 2 aylık kedi 1 kilo oluyor. 5 aylık kedi kafadan 2.5 kilo vardır.

Kediler yavruyken biraz daha fazla yemeye meyilli oluyorlar kuru mama ile beslenirken de kilo sorunu başlayacak gibiyse günde iki öğün sabah akşam kilosuna göre öğün başına 40-50 gr konulabilir. Ama kilo sorunu yoksa mama kabında mama bulunabilir.

Tavuk, ton balığı verilebilir. Ama mümkünse 2 güne bir vermeye çalışın (sıvı içeren besinler olduğu için uzun vadede kedi için faydalıdır) onun dışında kuru mamaya devam edin.

Süt- ekmek - bezelye- havuç vs gerek yok kaldı ki kediler tahılları sindirmekte oldukça güçlük çekiyor. Bunların kediye beslenme anlamında gr faydası yok, abur cubur olarak yiyebilir ama kesinlikle besleyici değildir. BU nedenle mümkünse advance yerine N&d tahılsız yada düşük tahıllı almanız daha iyi olur.

Kilo ile mama olayının mantığını bir tek ben anlamıyorum herhalde. Proplan kilosu 20-25 TL diyorlar, 10 kilosu zaten 200-250 lira durum varsa 10 kiloluk alıp eve bir köşeye koyarak 1 er kilo cam bir kaba alıp (diğer mamalar kendi ambalajında bayatlamaz) kullanmak çok daha mantıklı. Bu açana, orijen N&D içinde aynen geçerli. 10 kiloluk tahılsız kısırlaştırılmış N&d aldım geçen 259 TL.

Diş sağlığı için (en iyisi BARF ama ona girmek çok meşakkatli) çok nadir tadımlık, yoğurt, süt, peynir azar azar verilebilir ama sürekli beslenme için çok faydalı olmaz.
Siz kuru mamayı şimdilik tabağına koyun, kilosunu da takip edin 9-10 ay 1 yaş civarında 4.5 5 kilo olduysa öğüne geçebilirsiniz. Kilosuna göre mamaların arkasında yazar takribi günde 70-80 gr ihtiyacı olur ona göre bölersiniz.
2 güne bir tavuk haşlayıp verebilirsiniz, haftada bir ciğer olabilir. Bunları verdiğiniz öğünde kuru mama vermeyin.

Ama bu besinleri ana beslenme kaynağı yapmayın çünkü her ne kadar tek başlarına besleyici olsalarda kedilerin çok ihtiyaç duyduğu vitamin mineraller eksik olabiliyor. Ana beslemeniz kuru mama, kaliteli konserve yaş mama olabilir 2 güne bir yine olsun. Diğerlerini serpiştirebilirsiniz aralara.

Sebze vs'ye de gerek yok
  • FAtE  (01.12.17 10:14:16) 
*facepalm

kedi tok olsa bile ne verseniz yer. üç kilo tavuk göğsü koysanız gider onu da yer. kediye inek sütü verilmez, ishal olur, vücudu inek sütünü sindiremez.

kuru mama dışında çok nadir yiyecek veriyorum ben.
  • gebere jackson  (01.12.17 10:58:52) 
Maddi olarak zorluyorsa, kuru mama olarak bonacibo alabilirsiniz. Kedinin sabit bir kuru maması olmalı, diğer türlü her gün tavuk ciğer bile yetersiz beslenmeye neden olur.


  • FAtE  (01.12.17 18:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.