[]

beynim sulandı harici disk araştırmaktan bi yardım edin ne olur...

biliyorum bu konu hakkındaki 9426. soruyu soruyorum ama çok zormuş yahu seçmek..efendim notebookta 3 gb falan yer kaldı acilen taşınabilir hard disk alıp bu dizileri, filmleri falan bi yere aktarmam lazım. sorularıma geçersek,

- öncelikle şu e-sata olayı nedir anlamadım ben. sözlüğe, google'a falan baktım ama o terminolojiye çok yabancıyım galiba sanki rusça okuyormuşum gibi geldi. anneye anlatır gibi ne işe yaradığını anlatabilir misiniz?

- yılda toplasan 10-15 defa bi yere taşıyacağım için 3.5" almayı düşünüyorum. forumlarda falan okuduğum kadarıyla wd en iyi marka diyorlar..peki onun içinde hangi seri iyidir?

tinyurl.com (1 tb)
tinyurl.com (500 gb)

- ya da başka model?
- hepsiburada'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım güvenilir midir elekronik konusunda?

neyse çok uzattım teşekkürler şimdiden..

 
e-sata daha hızlı veri transferini saglayan bir teknoloji. tavisye ederim ama bilgisayarınızda bu giriş yoksa benim icinde fark etmez diyorsanız usb 2.0 yeter.

1tb alın almışken lazım oluyo.

tinyurl.com bunun 1.5tb olanı var bende daha yeni aldım ama şimdilik bi sorun yok sessiz calısıyo. electro world e gitme şansınız varsa fiyatlar daha ucuz orda.

vatanbilgisayara da bakın fiyat karşılaştırması icin orda indirim oluyor bu aralar baya.
  • rurouni  (06.02.10 16:53:01) 
-e-sata usb 2'den daha hızlı veri transferine olanak sağlayan bir soket diyelim.bilgisayarında yoksa e-sata girişi kullanamazsın(buna dikkat et , sadece e-sata kablosumu var onuda iyice öğren aksi taktirde gittiğin yerde de e-sata girişi bulmak zorundasın.ama belki usb kablosuda veriliyordur ve ister usb ister e-sata bağlayabiliyorsundur onu bilmiyorum)

-evet wd iyi markadır ama hepsi hard disk neticede hiçkimse wd bozulmaz diye bir garanti veremez.

-my book elite>my book essential>elements diye gider.

-hepsiburada'dan alışveriş şans işi biraz bazen 5 sipariş sorunsuz geliyor arka arkadaya bazen uyduruk bişeyde sorun çıkabiliyor.

edit:ayrıca böyle uğraşıp 40 saat yazı yazıp bişeyler karaladığımda okunup okunmadığını merak ediyorum.bi tik atsan işine yaradıysa.
  • layer26  (06.02.10 17:00:29 ~ 17:47:40) 
almışken 1 alın.
my book home edition'larda 3 farklı giriş var. ona da bakabilirsiniz. bilgisayarınızda e-sata varsa kesin e-sata'lı model alın, kısa bir süre içerisinde değiştirecekseniz zaten artık bilgisayarlar e-sata'lı gelmeye başladı, yine lazım olabilir.

  • sanal uyku  (06.02.10 17:09:16) 
elements değilde my book alın. en azından açma kapama düğmesi mevcut ayrıca pc'nin de otomatik olarak yedeğini alabiliyor.

hepsiburada dan alma. pahalı. daha ucuzunu mutlaka teknoloji mağazalarında bulacaksın. misal en son gördüğüm ve sana önerdiğim my book 1tb a 209lira fiyat biçmiş, oysa ki elektorworld de fiyatı değişmediyse 189 lira idi.
  • copy paste  (06.02.10 17:28:47) 
electro world'den ucuza alabilirsiniz,lakin taksit yaptıracam derseniz hepsiburada'nın fiyatını geçiyor ve hepsiburada birçok karta peşin 12 taksit yaparken electro world world'e peşin 6-8 taksit yapıyor bildiğim kadarıyla. ve taksit arttıkça fena geçiriyorlar.

hepsiburada'dan laptop dahil birçok ürün aldım,hiçbir sorun çıkmadı. geç gelme vesaire şeylerde biraz şans işi aslında. hepsiburada iyidir kısaca.

www.hepsiburada.com

bende bu üründen aldım 1 ay önce kadar. electro world'de 240 peşin,12 ay taksit 270'di. keza bu fiyata hepsiburada'dan bunu alacağınıza my book serisinden alın derim. 1 tb i.le 1.5 tb arasında 30 lira fark var,koymazsa gidin 1.5 alın iyi kar yaparsınız.

bitiremedim bir türlü ama,hdd'de şans faktörü vardır durduğu yerde bozulan hdd'ler gördüm. 3 senedir 7/24 açık ve download işleri için kullandığım seagate freeagent hdd'm hala bana mısın demedi. ayrıca ses konusunda da wd ile hiçbir fark yok arasında.
  • idja  (06.02.10 17:54:04 ~ 17:59:44) 
e-sata'nın tek olayı hızlı olmasıysa çok farketmez aslında. zaten sanırım bilgisayarımda da öyle bi giriş yok?

www.sony.com.tr yok di mi?[salak gibi hissetmeye başladım kendimi=)] gerçi bunun da dönüştürücü kablosu vardır muhtemelen ama fiyat çok artıyorsa usb yeter.

son bi şey daha sorayım, direkt usb girişi olan dvd playerdan izleyebilmek için ayrıca bi özelliği olması gerekiyor mu bu hard disklerin? cevaplar için teşekkürler kafamda bi tablo oluştu en azından.
  • inkey  (06.02.10 18:00:15) 
verbatim in 1 tb lık e-sata lı harici diskleri var. onalr iyi.


  • silver apple  (06.02.10 20:37:49) 
e-sata yok ama firewire var. hız açısından düşünmeseniz bile bu sayede my book home edition'ları birbirine bağlayıp tek bağlantı noktasından bilgisayara bağlama imkanı var.


  • sanal uyku  (06.02.10 22:05:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.