[]

Chiang Mai Tayland

Agalar beyler. Biz tam da sadece buraya gitmeye karar verdik lakin burası için kaç günlük bir gezi planı önerirsiniz :/
Maşallah yaklaşık 2 ya da 3 gün yollarda geçiyor. Kaç net gün biz burayı yayıla yayıla gezeriz. Tabi çalışan olduğumuzu da göz önünde bulunduralım. Yıllık 20 gün iznimizin kaç gününü buraya ayıralım?
Şimdiden chiang mai severlere teşekürler.


 
chiang mai 1 günde gezersiniz, 1 günü de chiang rai-white temple-golden triangle turuna ayırın günübirlik bir tur chiang mai den ayarlarsınız.


  • betsy  (30.11.17 14:34:20) 
Ne yapmak istiyorsunuz? Bu yaz ordaydim 2 gun :D bir hafta bile kalsan kalinir bir yer


  • fakyoras  (30.11.17 17:52:02) 
Selam biz sadece chiang maiye gideceğiz. Phuket bangkok vs gitmeyeceğiz. Burayı tercih etme sebebim fil bakıcılığı yapabilmek. Ama gitmişken 2 güncük kalmayayım diye düşünüyorum. Başka alternatiflerle beraber ortalama kaç gün kalacağıma karar veremedim. Bi hafta kesin kalacağım ama 10 gün yapsam mı arada kaldım :/


  • banane yaaaa  (30.11.17 21:36:24) 
elephant nature park gercekten muthis! o yuzden sordum biraz da :) yalniz birkac tane var, gitmeden biletini almani oneririm, yogunluk olabiliyor. benim gittigimi atabilirim.

white temple'a gitmeye hic gerek yok bana kalirsa, motor ustunde 3 saat yolculuk yapip gitmistim, disi sekilli olan turistik amaclarla kurulmus bir tapinak, birkac senelik zaten. ici diger tapinaklar gibi guzel degil, sakin de degil oturup meditasyon filan yapmak istesen yapamazsin. yorulduguna degmez.

cok guzel motor/bisiklet rotalari var bir gununu ilgin varsa onlara ayirmani oneririm. ben bisiklet rotasini yapmistim biraz, zorluk seviyeleri var kolay olani ideal gibi :) tamamini yapmadim, cok daha guzel yerleri varmis.

bir yandan fil parki diyorum, diger yandan da pandanin oldugu bir hayvanat bahcesi var. ben hayvanat bahcelerine karsi oldugum icin gitmedim ama panda gorme firsati insanin ayagina kac kere gelir tartmak lazim :)

Wat Phrathat'a cikarsin bir de, kalabalik olmazsa meditasyon filan yapmaya calisabilirsin. hayvanat bahcesi de daga cikmadan hemen orda, ikisi birlestirilebilir :D


bir de ben ordayken bir iki gun onceden bilet almama ragmen turkiye fiyatlariyla 100 liraya filan bangkok-chiang mai-phuket ucgeninde bilet alabiliyordum. 7-8 gun chiang mai'de kaldiktan sonra baska yerlere de gecilebilir diye soyluyorum. ucaklar ucuz :)
  • fakyoras  (30.11.17 21:53:47) 
Valla aradığım cevap buydu sanırım. Ama tayland içi uçuş yapmayacağız malesef. Umarım diğer yerlerde başka senelerde ^_^
Pandayı duyduğum iyi oldu ben de sevmiyorum, destek vermek istemiyorum hayvanat bahçelerine ama :/
Pandayı görmek isterim :/
  • banane yaaaa  (30.11.17 22:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.