[]

Evde özel gün, misafir vs. için bulundurmalık kaliteli viski tavsiyesi

İlk başta Blue Label alma niyetim vardı. 400-500 lira arası sanıyordum ben. Dolar, zam derken 1000 liraya yaklaşmış fiyatı. Belki Macallan'ın filan low-tier bir şeyi olabilir. Maksat süper bir gün geçirdiğimde ya da eve özel birisi geldiğinde iki kadeh parlatıp "Bu viskinin fıçısı için tam dört orman meşe kesmişler.", "Şişeleyen çocuk kör olmuş." filan demek. Tavsiyeler neler?




 
16 yıllık lagavulin olabilir.


  • dilemma of subscribtionability  (30.11.17 12:27:59) 
@acemi
Eyvallah da her şeyden önce alınabilir olması mühim bir detay tabii ki.

  • jack of hearts  (30.11.17 12:33:52) 
Dimple heryerde var. Alternatif olarak woodford reserve olabilir.


  • shenergy  (30.11.17 12:36:54) 
Singleton olabilir hocam. Single malt viskiler içinde en ucuzu sanırım ve tadıda single olduğu için popüler viskilere göre iyi. Tabi damak tadı meselesi kişiseldir sonra sövme bize :)


  • bigcaptain  (30.11.17 13:26:23) 
Ya standart, Gentleman, Single Barrel filan açınca Jack mesela biri geldiğinde 1,5 litrelik kola açmışın muamelesi yapıyor millet. Birkaç saat içinde içilip geçiliyor. Ben böyle biraz daha içmeye kıyılamayacak, bir iki tek içilince özel bir şey içmişsin hissiyatını misafire verecek (Tanımıma edeyim. :D) bir şey arıyorum. İçilemeyecek derecede kötü olmadığı süreci alkolün her türlüsünü takdir eden bok bir damağa sahip olduğum için beğenmemem gibi bir durum olacağını düşünmüyorum. Bir başkasını daha çok beğenebilirim en fazla. İçmeyi seven biriyim ama belli bir kaliteyi aştıktan sonraki nüans için normalde çok büyük paralar harcama taraftarı değilim. Fakat evde bir tane kalite şişe bulunsun diye düşündüm. Bütçe olarak da dediğim gibi 1000 vermem açıkçası ama Blue Label 400 olsa alırdım muhtemelen.


  • jack of hearts  (30.11.17 13:51:21) 
Benim duyurulara gir. En sonlarda viski içmelik ortam duyurusu var. Listeden seç birini, royal salute hariç diğerleri için mesaj atabilirsin :)))


  • Delay Fuze  (30.11.17 20:18:20) 
Bu arada ben blue labelı belki de dünya üzerinde alabileceğin en ucuz yerden aldım. Orada bile fiyatı 550 liraydı.


  • Delay Fuze  (30.11.17 20:27:06) 
@Delay_Fuze
Doğrudur da ben o hatırladığım fiyatın bundan kaç sene önce olduğunu dahi hatırlamıyorum. Belki 4-5 sene öncesi. Göz atacağım bu arada duyurularına.

  • jack of hearts  (30.11.17 22:22:24) 
Pardon 450 liraymış, listeye baktım da. Mobildeyim editleyemedim.


  • Delay Fuze  (01.12.17 09:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.