[]

ruhum ebedi fakir

anlayamıyorum abi. rüşvet verecek 50 milyon euro ve hatta daha fazlası bir miktarda paraya sahip olan bir adam fazlasını neden ister? bu para neylerine yetmiyor, ne istiyorlar da yapamıyorlar ki sırf rüşveti en az 50 küsur milyon euro olan işlerden para kazanmaya çalışıyorlar? bu işin bedeli milyar dolarlar tutmalı. 50 milyon euro'yu rüşvet diye veren adam da anında züğürtlemiyor, kaç o kadar daha parası zaten vardır da daha rüşvetini verdiği işten kat be kat fazlasını kazanacaktır. ne yapıcan allah aşkına o parayı da bunca işe giriyorsun? yalıysa yalı, uçaksa uçak, neyin yok, neyi alamıyorsun, neyine yetmedi hacı? para dışında başka bir amaç mı var nedir? fakir ruhuma anlatamıyorum bir türlü. biraz aydınlatın beni gözünüzü seveyim.




 
zafer çağlayan o işi yapmak zorundaydı. reyizin bu konudan haberdar olmadığını düşünemeyeceğimize göre bu bağlantının sağlanması için gerekli bir kişi vardı, bu da o zamanki konumuna göre bu adamdı. yani sırf para için yapılmış değil, zaten yapılacaktı; bu yapmasa başkası yapacaktı. hatta belki de yapmazsa işini keybetmekle tehdit bile edilmiş olabilir ki çok safmış böyle düşündüyse, reyizin bu kadar net bir şekilde boka batacak, birini iş bittikten sonra elinde tutacağını sandıysa eğer...

savunmak için söylemiyorum tabii ki, para hırsından dolayı yapılan bir iş olmadığını belirtmek istedim.
  • Bruce  (30.11.17 11:57:25 ~ 12:00:44) 
peki rıza'nın neyi eksik, ben onu soruyorum. dikkat ederseniz rüşveti alandan değil, verenden bahsettim. yedi sülalesinin her türlü en lüks ihtiyacına yetecek parası varken sırf rüşveti 50 milyon euro olan işten kazanacağı parayı ne yapıcak? rüşvet diye ona buna dağıtacağına otur ye ulan işte çatır çatır.

tehdit mi ediliyor, mecbur mu bırakılıyor, vatan sevdası mı nedir?

birileri: şş reza baksana ambargo koydular, biz memlekete (iran) para sokamıyoruz, para lazım, senin bağlantıların vardır, gel türkiye üzerinden bi dümen çevirip paraları altına falan çevirip ülkeye sokalım, sen bürokratları besle, kazanacağımızı kırışırız. milyar dolar var olum bu işte.

reza: ssstirin lan beni bulaştırmayın. ne uğraşıcam benim param var pulum var, ne pok yerseniz yiyin.

aha bitti. para dışında senin aklının ermediği başka mevzular da var derseniz boynumu eğer otururum.
  • kibritsuyu  (30.11.17 11:59:09 ~ 12:13:30) 
riza'yi zengin yapan bu isler zaten. "kazandi kazanacagi kadar, bu kadar para ona yeter, biraksin cekilsin" diyorsun ya, bir noktada oyle bir boka batiyorsun ki cikmak gibi bir opsiyon mumkun degil, ben cekildim deyince peki cnm deyip o haram parayi tatli tatli yedirmiyorlar adama. ya canini ya da herseyini vermen lazim (iste zarrab'in bugunku hali)

aslinda bahsettigin ornegi cem uzan yasiyor, her gun st.trophez de monaco'da orda burda, tekneler, luks restoranlar, saraplar, 365 gun bronz bir ten ama ona sorarsan gurbet, surgun, vatan hasreti, gs ozlemi, canim turkiyem...
  • ezeriko  (30.11.17 12:08:00 ~ 12:08:44) 
Hanım Mars beklentisi içindeyken eve Plüton'la gelmek en hafif tabirle kabalık olurdu çünkü. Ciddi cevap verecek olursam bir yerden sonra, yani para para olmaktan çıktığında, olay sadece güç elde edip ego tatmin etme aktivitesine dönüşüyor sanırım. Adam tombalak, baldudak, ebleh tipli filan diye bu tip ihtiraslara sahip olmayacak diye bir şey yok.


  • jack of hearts  (30.11.17 12:17:08) 
ah evet, ben ters anlamışım.

reza'nın(daha doğrusu ailesinin ve babek zencani'yi de içeren bir arada olduğu çetenin) iran'da politik güce ortak olmak istemesi başlıca sebeplerdendir diye düşünüyorum. bu işler başladığı dönemde iran ahmedinejad yönetimindeydi, babek zencani ile yakın ilişkileri var olduğunu biliyoruz kendisinin, aynı şekilde rıza'nın babek'in ortağı olduğunu da. bu 3'lünün iran'ı "daha aydınlık günlere" götürme niyetiylee o zengin topraklarda bir "imparatorluk" kurmaya çalışmaları çok "delice" bir hamle olmasa gerek.
  • Bruce  (30.11.17 12:18:40 ~ 12:19:25) 
breaking bad'i izlemedin mi?


  • partizan  (30.11.17 12:26:13) 
Habitatımız farklı, o nedenle anlayamıyoruz.
Sayamayacağı kadar varlığı olan adam, o varlığı konforlu bir yaşam için elde etmemiştir. Zihni o şekil çalışır, öyle şekillenmiştir. İçinde bulunduğu koşullar başka türlü davranmasına izin vermez. Zaten hazırda bekleyeni çoktur biri gelir onun yerini alır. Kendini imha etmek gibi bişey onlar için durmak.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.11.17 12:39:00) 
Oyun gibi düşün. Para kazanmaca ve daha fazla güçlü olmaca oyunu.


  • ssiradanbirigibi  (30.11.17 12:56:49) 
rıza zaten amerikanın kullandığı/görevlendirdiği bir kişi. şöyle düşünüyorum, abd bir ambargo koyuyor ve 10 milyar dolarlik bir illegal piyasa oluşuyor bu kararla. sizce avd bu piyasayı yönetimsiz bırakır mı? bence bırakmaz. salağın bile aklına gelir kendi koydugu yasağın yarattığı piyasayı yönetmek.


  • tukenmez adam  (30.11.17 13:32:14) 
Dünyanın bir yerinde birisi de senin benim için "ya sıcak evleri var, her gün yemek yiyebiliyorlar, ayakkabıları bile var! Hala niye çalışıyorlar, terfi merfi almaya, daha iyi işlere geçmeye çabalıyorlar? Nelerine yetmiyor tüm bunlar?" gibi düşünceler içine giriyor. Herkes sahip olduğundan biraz daha fazlasını istiyor ve kendinden daha fazla şeye sahip olanların onunla mutlu olcağını düşünüyor. İnsan doğası böyle işlemiyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (30.11.17 13:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.